All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tomt garage? Dra nytta av utrymmet

De flesta använder garaget precis så - en plats att parkera bilen. Extra utrymme är också användbart för många av oss. Men behöver du inte sätta bilen i garaget, eller har du tillräckligt med förvaring i källaren eller på vinden?

När Jorunn Ribe och samboaren bestämde sig för att bygga en trädgård upptäckte de snart att det kunde vara en dyr affär. När samboaren arbetade med garageverk blev lösningen så småningom ett elementärt garage med vikdörrar på långsidan.

- Vi installerade fönster där garagedörren oftast finns och hittade luckor som passar långsidan. Vi ville ha Hagestua att matcha huset, och det var mycket lättare att komma till när vi valde att använda ett garage, säger Ribe.

På sommaren kommer kvällssolen genom de öppna glasdörrarna, och familjen kan sitta ute till sent på kvällen. På vintern sköljer den isolerade trädgården snabbt när de brinner i eldstaden.

Nu är det nästan fyra år sedan trädgård vardagsrummet var på plats och Ribe säger att det har använts till allt från gröt med familj och barns födelsedagar, grupp kvällar med jobbet. När de har samlat många människor har de höjt sitt sittgrupp och lagt i långa bord.

- Även om vi använder det mycket, önskar vi att vi hade tid att spendera det lite mer. Egentligen kunde jag föreställa mig att det var ännu större också, säger Ribe.

Arbetsplats i garaget

En annan som har utnyttjat garaget på något annat än bara parkering är Ragnhild Elisabeth Åknes på Korsvik / Sömnad ungefär tio minuter utanför centrum av Kristiansand. Ragnhild Elisabeth Åknes fick stor tomt när hon tog över hans barndomshem, och bestämde sig för att bygga garage med hudvård salong i en annan våning. Foto: Privat

När hon och hennes familj tog sitt gamla barndomshem för två år sedan, bestämde de sig för att bygga ett större garage där Åknes kunde ha hudvårdssalong är i en annan våning.

- Vi har ett stort garage med plats för två bilar. Den andra våningen loungen är 65 kvadratmeter med tre behandlingsrum, säger hon.

Lokalerna är också byggda så att det lätt kan omvandlas till en lägenhet om det finns behov av byte av rum i framtiden.

Familjen har stora grunder med gott om utrymme för parkering, så att kunderna parkerar här under dagen är lyckligtvis inte irriterande för grannarna.

- Om vi ​​bodde i ett närmaste grannskap, kunde det ha varit mer problematiskt, anser Åknes.

Hon rabblar flera fördelar med att ha förtroende för din trädgård: Både hon och kunderna får fri parkering, hon tappar Bylarm och stress, och med tre barn i åldern 8-12 år finns också praktiskt att inte ha en lång pendla till jobbet .

- Jag har också ett socialt jobb eftersom jag jobbar med människor, så ensam är det inte, säger hon.

ADVERT

Mest populära