All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gård

Inredning med funktion

Gamla väggfasader ofta smyckas med kronor, fönsterfodral och vattenbrädor. Förutom att vara dekorativt har dekorationen också haft en viktig funktion: de leder vatten och smuts ut ur fasaden och bort från huset, så att kaminens liv ökar och att huset ser vackrare ut.

Idag har tegelhus blivit populära bland enfamiljebyggare, eftersom de är både slitstarka och kräver lite underhåll.

Efterfrågan ökar

- De stora husstillverkarna har idag flera modeller av trähus med murfasader med moderna & rdquo; gips-on-platta lösningar & rdquo; . I linje med denna utveckling märker vi en ökande efterfrågan på yttre belysning anpassad till väggfasaderna, säger Olaf Rimstad, chef för Deco Systems.

Deco Systems erbjuder externa bälten och fasader i nya, moderna material som ger lång livslängd och gör det enkelt och prisvärt.

All Klimat

Domostyl listor i standardområdet är gjorda av PU-skum (Polyuretan). Tillverkaren erbjuder också speciella mönster anpassade till det nuvarande huset, tillverkat av EPS (polystyren).

- Produkterna används på över 40 000 fasader globalt och arbetar i alla slags klimat ", säger Olaf Rimstad.

Listorna är långvariga och snabbt och enkelt monterade med lim direkt på fasaden. Den låga vikten innebär att belastningen på hantverkaren blir mindre när den monteras, och en man kan bära med sig 10-20 längdmätare utan några problem och installera dem ensamma. Profilerna är också lätta att anpassa och klippa på plats, med ett regelbundet jästfall.

Anpassad

- Det nya materialet ger ett brett utbud av färdiga profiler, och erbjuder skräddarsydda lösningar som kan göras efter ritning. På så sätt kan vi anpassa stilen exakt som kunden önskar, säger han.

Färgmagasinet reste med Rimstad till Ørje vid den svenska gränsen i Østfold. Målmästaren Bjørn Studsrud bygger hus med färgad fasad och fönsterramar och vattenbrädor från Domostyls standardserie.

"Solid and Good"

- Huset består av BMC Scan block med fiberpläterad topp. På våren kommer vi att pussa fasaden för andra gången och måla med en ljusgrå silikatfärg. Listorna är målade i Äggvita, som fönstren, säger Bjørn Studsrud.

- Jag tror att listan var bra på huset. De verkar mycket solida och bra, och lyfter arkitekturen, säger han och tillägger att målföretaget nu också säljer listorna.

ADVERT

Mest populära