All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Enbär - en äventyrlig buske

en är ett tecken fabrik i Norge, och det växer hela landet upp till 1700 m höjd. Den största arten kan växa upp till 6 meter hög och närmare 170 år gammal. Det finns bara en art i den norska floran, men över hela världen finns över 50-60 arter.

Juniper - bra spel sås

Einer har haft stor betydelse i folklore och folkmedicinen, och några växter har fått så många namn det. Några av de lokala namnen kan nämna bra och bromsa. Einer användes först av de antika grekiska läkarna, och används fortfarande i hälsovårdsartiklar. Tidigare användes det för att bota ormbett och att skydda mot infektionssjukdomar som mobbning. Det vanligaste i dag är att använda enbärsbär i vildsås och i gin.

Solrosplantor

Den vanligaste typen är vanlig einer (Juniperus communis). Här finns ett antal utvalda sorter av norskt ursprung, både från berget och från havet. Kustkommittéerna i norska växter passar bra i kabinen i skärgården. Gemensam einer finns i tillväxtformer från krypande kompakt till smala kolumner. Den bästa polen einer är odlaren "Oskeladden".

Läs också:

Korrekt beskärning av buskar och träd

Korrekt beskärning är viktigt för framgång i trädgården, och för många växter är träd och buskar falltid att göra det.

Vanliga einer trivs i full solljus och i mark med bra dränering. Det passar fint på backar, grupper, stenar, rabatter och burkar. Gemensam einer är också en av de mest hårda växterna för användning i burkar året runt. Den kan tåla mer rotfrost än någon annan vintergröna växt och är också en torkruta. Bara den som sett sig bra, det gör det mesta.

Tillämpningar

Eftersom einer finns i många olika färger och former kan det vara en spännande funktion i trädgården. Krypeiner är lämplig som bottendäck i större växtbäddar eller sluttningar. Blåeiner kan vara snygga färgar i en säng med andra vintergröna växter. Annars också en, i synnerhet kolonn enar, mycket vacker som solitära växter

Himalaya Einer

Se också:

att övervintra du perenner i krukor

Är du trött på att köpa nya anläggningar till krukor varje år ? ? Det är inga problem att få både perenner, buskar och träd för att övervintra i krukor - bara ...

(Himalaja-en)

Ett annat namn för detta är blåeiner. De vanligaste sorterna är "Blue Carpet" och "Blue Star".

"Blue Carpet" är krypande och passar fint i små backar och bergskullar över väggar.

'Blåstjärna' är liten och tjuformad och är en utmärkt färgkänsla i liten säng, rockbädd, kyrkogårdar och andra platser där det finns lite utrymme. För alla blåa ögon är det viktigt med mycket ljus och bra dränering.

China Einer

Se också:

Paint

Alla träslöjd, även tryckimpregnerat, murverk och sten ska förr eller senare ytbehandlas, och det är en tradition att använda dessa fungerar som egeninn ...

(Juniperus media)

Kineser kan utsättas för svampsjukdomar. Om det ska vara friskt måste det vara i full sol och lätt sandjord med bra dränering. De flesta kinesiska får har en bred tillväxtform och kan nå upp till 1 meter höga. Nuvarande sorterna kan vara:

'Mint Julep' som har en fräsch grön färg, eller till exempel 'Gold Star' som är en relativt kompakt svart med gula nålar. Guldstjärnan med sin speciella färg kan ge en spännande färgkontakt i samplingar.

krypande Juniper

(Juniperus horizont)

Creeping enbär härstammar från Nordamerika och växer i torra platser. De använda raderna är 'Glauca', 'Blue Moon' och 'Blue Chip', alla blåa i färg. Av dessa har det blivit mycket störningar av olika sorter i handeln, och det är därför gjort ett val i Norge som har fått namnet 'Blane' och som är väl anpassade till vår norska klimatet.

ADVERT

Mest populära