All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

åTtiotalet ikonen superpris: Chevrolet Corvette C4

Fjärde generationens Corvette betecknas C4 lanserades 1983, och Terje Vaerlien Elverum har redan säkrat en kopia. C4 kallades 84 modell när produktionen startade i januari 1983 och varade i tretton år fram till 1996.

Frånvarande rostproblem

- Jag har alltid haft en känsla av Amcars, säger Terje.

- Under åren har jag haft olika pickup från Ford och Chevrolet och ett par rå Mustanger. Nu ville jag ha Corvette och köpte den från Florida.

- Corvette rostar inte! han betonar som en viktig orsak till valet av bilar och slår upp:

- Karosseriet är tillverkat av glasfiber. Stålplattformen och skelettet är galvaniserat och är också effektivt rostskyddande. Hjulfjädringen är gjord av aluminium.

- Och något helt nytt: De tvärgående bladfjädrarna fram och bak är också gjorda av glasfiber. Så jag tänker inte på komplicerad svetsning, den kör bara.

Bakrutan är också baklucka och bagageutrymmet är i själva verket användbart. Foto: Geir Hovensjø Se mer

Billiga nu ...

Han måste visserligen vänta ett par år. Trevor bil är en 86 modell, och det skulle bli ful dyrt att registrera det innan rundorna 30.

- Men exakt varför du hittar C4 till mycket förmånligt pris i USA, säger Terje.

- Jag gav cirka 45 000 kronor för bilen själv i ett proföretag med gott rykte i Norge. Dessutom är fraktkostnader och diverse kostnader plus moms, totalt ca 78 000 kronor för en mycket bra bil. Det kan betala för att köpa innan bilen blir sällan och priset stiger.

Se andra attraktiva 1983 veteraner här!

Kurant veteran

- Skönheten i Corvette, och de flesta Amcars, är att den amerikanska marknaden är så stor. Det är aldrig ett problem att få delar, och priserna är gynnsamma, Terje har upplevt.

Stor trailer och livlig klubb och träffmiljö hjälper också.

Glasfiberkropp och galvaniserat stålskelett och aluminiumsupphängning ger lite bullerproblem. Foto: Geir Hovensjø mer

masskrafter

5, 7-liters V8 litet block var vanligt under super lång huva. Terjes bil har 230 hästar, fikes i hundratals 6, 8 sekunder och greats 240 km / h. I början av 1983 var siffrorna 208 hk, 7, 5 sekunder och 220 km / h. Rör inte heller det. Den väger drygt 1400 kilo.

- Faktum är att du kan köra under liter'n på en mil på en ganska lång resa, säger Terje. Den körs i extremt låga hastigheter, ingen noga sportbil i italiensk anda.

Digitala instrument: Antingen gillar du det eller inte tycker om det. Foto: Geir Hovensjø Se mer

- Jag har ätit lite med bilen på testplattan.Du är värld så trevlig att köra! En sorts extremt stor go-kart. Hård och obekväma, men fast vid vägen. Det var namnet "swing champion" av motorcykelpressen. Inte vanligt för en Amcar, bara ...

Chevrolet Corvette C4 1984

MOTOR: V8, 5, 7/208 hk

toppfart: 220 km / t

0-100: 7, 5 sek

L / W / H 448/180/119 cm

VIKT: 1415 kg

PRIS 50 000-90 000 kr < 999> CLUB:

Corvette Club Norge WEB:

www. corvetteclub. com

ADVERT

Mest populära