All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Slående ord och fraser

Bli en vinnare på hyresmarknaden

 1. slående ord och fraser

Bli en vinnare på hyresmarknaden

 1. slående ord och fraser

ekonomiska faktorer

det kommer inte att komma förbi att det viktigaste för den som hyr ut sina hem är att du betalar hyran. Hela beloppet. När du åker.

Att vara ärlig och rimlig, betala i tid - och inte ha mycket betalningsnoteringar på ditt finansiella blad är faktorer som räknas mycket. Professionella uthyrningsföretag kreditcheck alla potentiella hyresgäster, medan privatpersoner inte är rekommenderade. Därför kan det hända att du kan hänvisa till dokument som bekräftar att du är berättigad att betala. Och villig att betala.

Detta kan också anges genom att skriva att du har ett fast jobb (eventuellt position och företag, om dessa är särskilt trovärdiga) med en bra inkomst.

Vårt råd: Har du ekonomins ord, använder det för allt det är värt. Vill du tänker på att få det, kan du vara ärlig och erkänna tidigare synder, men säger att man arbetar för att få ordning på ditt liv - men vara medveten om att detta inte nödvändigtvis gör dig mest eftertraktade hyresgäst.

Använd ord som: Säker betalning, god inkomst, fast jobb, stabil inkomst.

Undvik att skriva: Många betalningsanmärkningar, rädsla för fönsterhöljen, betalningsfobi.

Stabilitet

Det kostar både tid och pengar för hyresvärdar varje gång ett hyresavtal ska hyras. Letar du efter ett ställe att bo i flera år: säg det. Då vet husägare att han inte behöver gå igenom samma procedur efter tre månader. Är du osäker på hur länge du vill stanna någonstans men inte vill gå in på korta hyror eftersom det kan vara för kort för dig borde du helt enkelt släppa något att säga om detta.

Vårt råd:

Använd ord som: Stabil hyresgäst, långtidsuthyrning, vill etablera mig.

Undvik att skriva: Beslutsfattande, spontan, reseförteckning.

Religion och politik

Den idealiska kristna hyresgästens myt står för höst. Om du anger religion eller politisk anslutning kan du bara begränsa ditt val.

Vårt råd: Om du inte uttryckligen vill hyra av hyresvärdar med samma religiös eller politisk övertygelse som du, rekommenderar vi dig att göra det på en fest: Håll religion och politik långt utanför.

Samma sak gäller var i Norge eller världen du kommer ifrån. Medan många mäklare uppskattar både nationell och internationell mångfald kan du upptäcka att du snabbt kan bli stulen. Nordlanders är bullriga. Utlänningar gör mat som luktar i uppgången.

Kom ihåg: Det har varit inte mer än ett sekel sedan norrmännen hade svårt att få bostäder i huvudstaden.

Rökning, eller inte röka ...

Om du är en icke-rökare, kanske du vill rapportera detta. Det förutsätter dock att du är så försiktig att du aldrig låter någon röka inuti dig.

Vårt råd: Ange om du är icke-rökare. Rökar du, föredrar du att droppa till svartvitt.

Använd ord som: Rökfria.

Undvik att skriva: Rökar, stor rökare, hög cigarettrökning.

Djur

Har du husdjur, är det viktigt att veta om det är tillåtet att hålla hundar, katter - eller kanariefågel, för den delen - där du ska stanna. Men måste den första hyresvärden se när man letar efter potentiella hyresgäster, var rasen på ditt husdjur? Eller att det är världens bästa hund?

Vårt råd: Vill du flytta, men inte från husdjuret: Ange i annonsen att du har ett djur i hushållet. Det behöver dock inte nödvändigtvis vara i rubriken eller på toppen av annonsen. då kan det verka som att djuret gör mycket av det.

Kommer du att beskriva ditt djur ...

Använd ord som: Fredlig, husvant, luktlös.

Undvik att skriva: Rader mycket, skäller höga, starka behov av urval.

Aktivitetsnivå

Bor du ett roligt liv? Får du aldrig fest? Eller festar du ofta, men tycker du inte om att göra det hemma? Bra poäng, de flesta vill inte att hyresgästerna får problem med grannarna.

Är du däremot älskar ett parti, det verkar volymratten på stereon är till för att användas, och har inte för avsikt att sluta med detta, kan det mycket väl vara lika lätt att förmedla detta.

Vårt råd: En rolig livsstil, du kan annonsera, helst i en rubrik. Vill högt i tak och lydtolerante grannar kan du tar det i annonsen, men känn dig fri att använda omskrivningar såsom: Vill du bo i en levande / ungdomlig / livlig stadsdel. Du kan dock vänta med att avslöja detta lite längre ner i annonsen.

Använd ord som: Tyst, tyst, lågmäld, fredlig.

Skriv inte: Nachspillkonge, partiet, kärlek death metal / dansband / land / opera vid full blast, spela trummor hela natten.

Yrke

Vissa yrken är oreserverat positiva associationer med hyresvärdar, medan andra får dem (mer eller mindre omedvetet) att hoppa över kandidater.

Medan vissa tycker att det är möjligt att studera kan vara negativ, är det för andra bevis på att du riktar in sig. Dessutom vet de att du tar hänsyn till cirka 6 000 USD varje månad från lånefonden.

En positiv ockupation, tillsammans med "fast jobb", är en vinnare.

yrken kan vara fördelaktigt flagga: Police, hantverkare, präst, statsanställd, lärare, student, BI student, och riktade / samvetsgrann student.

yrken du behöver inte skriva något om Jurist, fastigheter, karriärer inom underhållningsbranschen, yrken med mycket nattarbete, lag student / fastigheter student och musiker (om du inte behöver ljudisolerade rum för att öva).

Tidsram

När vill du ha en lägenhet? Om du kan flytta in genast, skriv det här - om någon behöver hyr ett hem snabbt, kontaktar de först dem som ser ut att de också fungerar med kort varsel.

Använd ord som: Urgent, Omedelbar, Flexibel.

Undvik att skriva: Desperat.

Att bära

När det gäller att ha på sig hemmet är det uppenbart att de flesta vill ha någon att ta hand om fastigheten och använda den snyggt så att det minsta antalet arbeten krävs vid starten av nästa uthyrning.

Bra ord: Ta hand om, inredningsarkitekt, hantverkare, van vid underhåll, pendlare.

Undvik: Softsliter, går in med skor, röker, icke-materialistisk, hänsynslös.

Civilstånd

Singel, Familj, Gift, Sambo, Engagerade ...? Din civila status betyder mycket, till exempel, om den potentiella längden på uthyrning. Ett nygift par i en liten lägenhet kan snart ha ett "kontor"?

Är du i ett förhållande finns det risk för kollaps. Detta gör dig till en mindre stabil hyresgäst, så ange att du är allvarlig!

Har du barn nämns inte detta, eller skriver det i rubriken, men har du speciella krav eftersom du har barn, skriv det också; Till exempel: Önskad lekplats / plantskola i lokalområdet.

Är du mormor eller kort? Vänligen skriv det - eftersom ett barn som inte bor i lägenheten heltid betyder mindre slitage. Kynisk, men sant.

Vårt råd: När man beskriver en potentiellt svår civil status är rena ord för pengar det bästa. Familj på fyra. Man, 28.

 • Singeln:

  Använd: Rengör ord för pengarna, dvs: Vem är du? Kön och ålder varar länge. Det är underförstått att det bara är du, om du inte skriver något annat.

  Undvik att skriva: Singel, ungkarl och playman, SJP-wannabe, desperat.

 • Ensamleverantör

  Använd: Mor och dotter / son. Fader och dotter / son. Är barnet lite äldre, skriv åldern.

  Undvik att skriva: Ensam, ensamstående förälder.

 • Par

  Använd ord som: Etablerat par. Gift. Engagerad.

  Undvik att skriva: Vi träffade varandra för två veckor sedan och vill bli sambo! - nu!

 • Familjer

  Använd ord som: Harmonisk familj, snart vuxna barn, liten familj på fyra.

  Undvik att skriva: Teenage Family, Toddler Family.

Tänk också:

Vad du än gör: En bra rubrik som fångar din uppmärksamhet är värt guld. Peka på texten, arbeta med orden - och se till att den sticker ut - i positiv mening.

Det rätta är bra. Alla vet vad "säker lön" betyder. Detsamma gäller för "icke-rökare". Men i en skog av säkra betalare skiljer sig synonymer och omskrivningar. Vi har valt att gå till standardvillkoren - helt enkelt för att det bästa är om du använder din egen fantasi att skriva om.

Kreativitet, originalitet och humor är alltid en fördel. Men se till att du inte tar det för långt - det är inte nödvändigtvis den bästa humor som har det bästa hemmet.

Är du fast, fråga en vän. Kasta boll och leka med orden. Och om du är i stampe kan du trösta dig själv att bostadsannonsen klick har blivit klick av någon anledning: de arbetar.

Läs också: DinSides kurs i online-försäljning.

ADVERT

Mest populära