All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Effektiv avlägsnande av djurhår

De flesta av oss försöker bli av med rengöringen utan problem.

Men om du har husdjur, vet du förmodligen hur irriterande smuts och hår som finns kvar efter fjäderbenet, speciellt när håret oförklarligt klämmer fast på möbler och mattor.

Men du kan enkelt göra jobbet med att ta bort djurhår med tipsen nedan.

Mer än bara otäck

Jan Thore Engen är en entreprenör och står bakom rengöringsföretaget Eziclean. Han förklarar till Bonytt. Nej, förutom att det är äckligt och ohygieniskt, det är också en klar fördel för allergiker att inte simma i djurhår.

- Det händer överallt, men om du är vanligtvis ren hemma behöver du inte få det på dina kläder och skor.

Gummihandskar och gummihandskar

Hund- och katthår är elektriskt laddade, vilket innebär att de fäster på många ytor. Enligt Samsungs webbplats är det några sätt att ta bort dem från möbler på:

För att avlägsna djurhår från trämöbler, använd en mjuk bomullstyg sprayad med möbelpolerad eller antistatisk dammtorkande spray. Sprayen tar bort den elektriska laddningen, vilket gör avlägsnandet enklare och minskar sannolikheten för att håret ska sättas fast igen.

För att ta bort djurhår från stoppade ytor eller sängkläder, sätt på ett par gummihandskar och stryka händerna över toppen - enligt Lifehacker kommer detta att få håret att fästas i handskarna. Skölj handsken när den är full av hår och återfuktar den igen.

Ta bort djurhår från matta och golv

EFFEKTIVT: Enligt tillverkaren måste denna dammsugare tugga håret. Foto: PHOTO: Electrolux

Om du har en hund eller en katt vet du säkert hur snabbt håret kan ackumuleras. De stora kaninkaninerna som samlas i hörnen och hopfällda i mattor är inte bara alarmerande, de innehåller också allergener och damm. Att hålla ditt hem rent och friskt kan kräva att du vakuum dagligen - speciellt om du har ett långhårigt husdjur eller mer än en furig vän i huset.

En dammsugare med olika munstycken som var att ta bort hår kan vara ett mycket effektivt verktyg, förklarar Engen.

Dammsugare som tuggar djurhår

Eller hur är det med en dammsugare som faktiskt "tuggar" de utesluter djurhåret? Enligt tillverkaren Electrolux kommer blåst hår och fiber från borsten att skäras och matas in i dammsugaren.

- Människor med djur kommer förmodligen att uppskatta denna innovation. Många tycker att prestanda minskar när hår och fiber håller sig vid penseln, och det är inte riktigt kul att ta bort det för hand. Med den nya dammsugaren menar vi att lösa detta problem, säger Nina Lorentzen, kategorichef hos Electrolux.

För de hårdaste håren

Några strängar som är korthåriga kan vara lite knepiga och då rekommenderar engelsmannen följande före dammsugare.

- En bra gammaldags matta kan vara okej. Det är tillåtet att bli lite varm i bagageutrymmet när du stickar filtar. Förresten är det trevligt att lägga matta i snön (med "ansiktet" nere).

- Dra mattan väl i snön och låt den ligga över natten och knocka den ordentligt. Det är trevligt att det är kallt så mattan kommer inte bara att kasta ut. Greia är att föroreningarna fastnar i snön eftersom det smälter in i den varma filten och fryser sedan, förklarar grunden.

Självhäftande tejp på kläderna

Djurhår kan enkelt blandas med fiberfibrer. Därför är lo rullar ofta mer effektiva än löpborstar för att ta bort det. Ta i sig en genomskinlig tejp eller maskeringstejp i en kotlett runt handflatan, med limsidan ut och applicera den på kläderna (Använd inte remband för resterande elektriskt band).

HÅRFRITT: Denna magnet "" lovar lätt avlägsnande av djurhår. Foto: FOTO: Tillverkare

Är du en ren nörd?

Borsta till djurhår

En sådan speciellt utformad borste kan vara utmärkt för husdjur med djur . Borsten ska också kunna rengöras enkelt.

"Hårmagnet"

Du kan också köpa en "magnet" som enligt tillverkaren gör det enkelt att ta bort oönskade djurhår från mattor, möbler, kläder och bilstolar. Gummikappen drar djurhåren när den släpas över mattan eller möblerna.

Men enligt kundrecensioner på Amazon. com är en produkt som kräver lite ansträngning för att få det att fungera för ändamålet.

BRUSH DENNA VECKA: Med denna borste blir du effektivt av med det irriterande djurhåret. Foto: PHOTO: Kärcher

"Du måste gnugga tungt och upprepade gånger och upprepa i samma riktning" skriver en av köparna som annars är nöjda.

Läs också:

Letar du efter nya inredningsförslag? Du hittar dem i Inspirationsguiden

Tvätta inte dina underkläder vid 40 grader?

Bra guide till punktfjernning

Dessa rengöringsfel gör alla

ADVERT

Mest populära