All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Miljömärkning - för din skull

I grunden fanns det toalettpapper och tvättmedel som var miljömärkta. Men ökad konsumentmedvetenhet om miljön har fått fler och fler tillverkare att inse behovet av märkning.

Det har lett till ett stort antal varor såsom schampo, madrasser, färger, blöjor, barnkläder, spisar, smörpapper, kopiatorer, hus, fläckborttagningsmedel, batterier och gräsklippare är utrustade med miljömärkning.

Samma sak gäller när dina bilder ska genereras eller när du skriver in ett hotell. Bara det senaste året har det nästan blivit ett explosivt tillvägagångssätt för miljömarknaderna, som förvaltar ordningen på uppdrag av barn- och jämställdhetsdepartementet.

- Det ska vara lätt att välja hälsa och miljövänlig. Därför kan du låta våra experter ha omfattande kunskaper om kemikalier och produktionsprocesser. Produkter och tjänster märkta med Svanen eller Blomman uppfyller strikta miljökrav som skärps regelbundet. När du väljer miljömärkta produkter, hjälper du till att minska miljö- och hälsoproblem som orsakas av produktion och konsumtion, säger Alvhild Hedstein, chef för miljömärkning.

Läs också:

Ny utomhus

De hetaste utflödena! Det går inte längre med fåtöljer i utemöblerna. Nu kommer vi att ha tröst i trädgården och på terrassen.

Criterion utveckling

miljömärken Swan och Blomman tilldelas på grundval av miljökriterier för specifika grupper av produkter och tjänster:

• Utveckling av krav på produkter och tjänster är det mest omfattande arbetet med miljömärkning.

Kriterierna är beredda efter en bedömning av hela produktens livscykel.

• Ett förslag till kriterier för varje produktgrupp förbereds av högt kvalificerade experter från miljömyndigheter och organisationer, forskningsinstitut och industri.

• Alla parter har möjlighet att kommentera förslaget till kriterier i en samrådsrunda.

Läs också:

Redecorate vardagsrum med ljus färg

Vissa lager ljus färg på väggar och tak har gjort underverk i denna inredning som tidigare kännetecknades av gulnande panel. Dessutom var vardagsrummet ...

• När kriterierna har fastställts kan företag ansöka om att använda varumärkena.

• Genom dokumentation, testning och fabriksbesök kontrollerar Ecolabelling att produkter och tjänster uppfyller de strikta kraven.

• Licensen att använda märket gäller så länge miljökraven är giltiga, vanligen omkring tre år. Därefter stramas kraven och nya applikationer måste övervägas mot de nya kraven. Detta leder till kontinuerlig utveckling mot miljömässigt förbättrade produkter.

- I grund och botten är samma kriterier grunden för svanenmärket och blomman. Men här i Norden är svanmärket som bäst integreras, medan i de flesta Eulanden blomman används bäst.Men en märkesprodukt ger dig som konsument en garanti för att den produkt du är i hantera uppfyller vissa miljökrav, säger miljökonsult Jorunn Gran.

Läs också:

Lågt underhållande drømmehus

Therese och Gisle Keiseraas kebonyhus i Trondheim har blivit deras drömhem. Gå med och se fler bilder från det vackra huset!

Spara miljön Det finns flera anledningar till varför du bör välja miljömärkta produkter. Idag kan vi förmodligen tänka på miljöskadliga kemikalier som kan påverka miljön negativt när det gäller global uppvärmning och minskning av ozonskiktet. Men det har också samband med utrotningshotade djur och växter och bidrar till att bibehålla mångfalden i naturen.

Betydelsen har också en betydelse när det gäller shedding. Miljömärkta produkter upprätthåller högre kvalitet och använder mindre förpackningar. Någonting som ger mindre avfall. Så var medveten när du väljer.

- Fråga efter produkter märkta med Swan eller Flower när du inte hittar dem i butiken. Detta kan bidra till att få mer miljövänliga alternativ inom nya produktområden. Lämna de miljöskadliga produkterna i hyllorna.

När du väljer miljömärkta produkter skickar du en tydlig signal till producenterna att de ska fokusera på miljön, "betonar Alvhild Hedstein.

Mer information finns på www. miljömärke. nr.

ADVERT

Mest populära