All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Lätt att säkra

Förra veckan skrev vi om Kenneth Larsen som var dåligt skadad när dörren i hans duschrum granulerade.

Debatten som följde artikeln visar att han är långt ifrån ensam i att uppleva detta. Överraskande kan många DinSide-läsare berätta om liknande historier.

- Det här är läskigt , skriver André. - Och jag har upplevt det själv. Lyckligtvis var jag inte i duschen precis som den snävde, och nu är jag extra glad över det. Jag kommer inte heller att köpa nya glasdörrar ...

- Samma typ av duschdörr exploderade i lägenheten jag hyra. Oavsett vad du tycker om statistik måste det finnas ett betydande antal dörrar som har exploderat. Jag lägger samma typ av dörr igen när jag trodde att detta måste vara otroligt osannolikt att hända igen. Nu är jag inte så säker längre skriver Tor.

Kenneth Larsen klippte handen så mycket att han var tvungen att fungera efter sin duschgranuleringsdörr. Foto: Kenneth Larsen Visa mer

Det här är bara några av de många inlägg som bekräftar Larsens historia. Andra har funnit att kaminens dörr, glasbord eller köksglas har varit i tusen knop, utan någon uppenbar anledning.

Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att se till och det kostar inte hela världen: Sätt folie på glaset.

Prisvärd försäkring

Vidar Hemmingsen, generaldirektör för Ifö Sanitær berättade för DinSide att film eller film på glas inte användes i duschar, eftersom kostnaden för detta skulle prisa dem ur marknaden. Men det kan du själv göra.

"Fixering av säker säkerhetsfilm på glas i duschkabin kommer att kosta ett par tusen flikar", säger Krister Eriksen, glasmästare i Glassmester 1, Lørenskog Glass AS till DinSide.

Och sedan ingår arbetet.

Du kan också göra det själv, men för bästa resultat rekommenderar han att du lämnar jobbet till proffs.

I den här artikeln kan du läsa mer om hur man fäster folie på en glasyta .

Föremål för evigt

Eriksen betonar att fixeringsfolie på glasytor som kommer att ligga i ett badrum inte nödvändigtvis är mycket slitstarkt.

- Fukt och ånga hjälper till att hålla folien lös över tiden.

Hur lång tid det tar innan folien har lossnat så mycket att den går utöver säkerheten beror på flera faktorer, hur bra luften är i rummet och hur ofta duschen används. Men Eriksen förväntar sig att det ska vara i ett par år.

Folie köps genom enskilda glasmästare, fråga bara. Vi gjorde en snabb sökning efter gula sidor. nej, och fick en tupplur på den tredje glasmästaren vi kontaktade.

Lägg till membranet själv: - Användbara amatörer gör ofta ett bättre jobb än de professionella, säger fuktgivande och tvålexpert.

Dekorativt objekt

Om du först väljer att sätta på folie, varför inte använda chansen att dekorera lite?Du kan köpa både blank och frostat folie i olika färger, men märk att det finns ännu färre som erbjuder färgad folie än de som erbjuder blank. Detta kan också vara något dyrare, beroende på leverantör.

En annan variant är att välja en helt annan lösning: En duschkabin med plast eller akrylväggar - eller helt enkelt att gå till den goda gammaldags duschridån. Det finns också oändliga varianter att välja mellan, och det är både enkelt och billigt att förnya badrummet genom att ändra duschdörrets färg eller mönster.

Användbar online till badrummet

ADVERT

Mest populära