All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Lätt att matcha färgen tapeter

Färger kan vara svårt. Efter årtionden av mestadels vita väggar blir det alltmer populärt att sätta färger på väggarna. Samtidigt är förlusten i vinden aldrig förr! Och nu är det lättare att få tapeter och målade väggar för att passa ihop.

Den nya tapeter samlingen Botanic Garden från Fiona består av sju mönster inspirerade av trädgårdsblommor. Mönstren är tolkningar av välkända blommesilhouetter, gjorda i kol, bläck och akvarell. Detta ger bakgrunden ett handmålat och dynamiskt, opolerat uttryck. Här hittar du fjärilar, hängande högar och pistaschötter, i mjuka pasteller, olivgrön och midnattblå.

Unika färger

S2005-Y80R matchar tapetet utformat 510332, Persilja.

Tapeten passar lika bra för fyra väggar i ett rum, som för väggmurar. Att hitta rätt färg för de målade ytorna har blivit lätt. Oavsett om målningslister, möbler, dörrar eller angränsande väggar, målarproducent Flügger har hittat en exakt matchningsfärg. Alla tapetdesigner och färgkonstellationer analyseras och var och en hör nu en unik färg.

- För varje tapet har vi utvecklat en speciell specialfärg. I alla Flügger butiker kan få blandad färg i en exakt matchande färg genom att ange tapetdesignets namn, såsom Willow och det unika numret design har i mixern. Färgkoderna finns också på ett informationsblad på baksidan av plånboken i butiken. De är också försedda med NSC-kod, säger Lone Kisbye Bjørnslev, PR-chef i Flügger.

Skapar harmoni

Swirling löv från blå himmel.

- Bakom varje färg ligger noggrann övervägande av färg, vithet och svarthet. För varje färg har vi haft fem till tio prov för utvärdering. Den gemensamma nämnaren bakom varje val är att färgen harmoniserar med dess associerade tapetdesign. Bakgrunden sätter tonen och den målade ytan stöder färgen utan att visas i rummet eller förstorar färgen, säger hon.

ADVERT

Mest populära