All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Enkelt sätt från smidig att säkra trappan

Varje år skador 30.000 norrmän själva genom att falla på trappan. Särskilt äldre människor och barn glider på hala steg. Men alla som har en liten brådska, hala strumpor eller bara otur, kan falla foul. Lyckligtvis är det inte svårt att säkert trappa upp trappan.

Matta:

- Den mest slip du kan ha i en trappa är matta, säger Björn Musum från Museum interiör.

Han rekommenderar att limma mattan bra till stegen och stegen. Lösa mattor är lika farliga som ett löst steg.

- Den enklaste lösningen är att fästa matta halvor till stegen. De är självhäftande eller fäst med dubbelsidig tejp. Halvmånen täcker inte hela steget, men där får du mest, säger Musum.

Om du väljer matta för trappor, är det viktigt att välja rätt typ. Beroende på vad slitage du har, hur mycket trappor används och vilken rengöring du vill ha.

- En snäv bunke kommer att vara särskilt fördelaktig i en svängtrappa. Alla är i kross och tramplar på samma ställe. Då är det viktigt att ha bra Luv som inte är platt efter en kort tid, säger Per Ottar Knutson från Danfloor.

- Med halvmånen eller löparen måste du både vakuum och tvätta trappan. Med massiv matta behöver du bara dammsugaren, säger han.

Läs också: Många namn på trappan - lära sig vad de olika delarna är

halvmåne: Färdiga steg som är limmade eller fästa med tejp är ett bra alternativ som gör att trafiken upp och ner säkrare. (Foto: Musum Interiör) "> halvmåne Färdiga steg limmade eller fästa med tejp är ett bra alternativ som tillåter passage upp och ner säkrare. (Foto: Musum Interiör)

Tre och laminat:

NEW steg: Med trapprenoverings skede snabbt ges en anti-slip trappa produkterna finns både i massivt trä och laminat (Foto: IBP).. "> NEW steg: Med trapprenoverings skede snabbt ges en anti-slip trappa . Produkterna finns i massivt trä och laminat. (Foto: IBP)

- En trätrappa bör oljas eller oljevaxat yta. Det ger den mest friktion och minst risk för halka, säger Norman Lagesen industri- och bostadsområden produkter (IBP).

Om du inreda trappan, är ett enkelt sätt att klä dina trappor med nya steg. Hem förbättring produkter för trappor både trappnos och utbyggnad, och limmas till de gamla trappan. Dessa finns i olika material - både solid, oljat trä och laminat är populära.

- Laminat steg ser levande och har en strukturerad yta som gör mindre hala, sade han.

Lister och tape:

Vill inte renovera trappan, finns det fortfarande snabba och enkla sätt att glida.

- Du kan bifoga halkfri tejp längst ut i steget, eller montera en trappa näsa med struktur, säger Lagesen.

Tape är det snabbaste sättet, men kanske inte det mest estetiska.Det finns dock ett transparent band som inte verkar så bra. Trapporna kommer i antingen metallkonstruktion i exempelvis aluminium, silver eller mässing eller foliemönster. De är fästa med tejp eller skruvar.

Målat och lackerat:

Målat och målade trappor kan vara mycket hala. Därför är det en god idé att ge en halkfri tillsats till färgen eller lacken eller måla ytan med en transparent halk.

Antiglid målade och lackerade stegen kan tillämpas på ett transparent skikt med halkmotstånd. Det är också möjligt att blanda antiskidor i färg eller färg. (Foto Robert Walmann / ifi. Uk) "> Antislip målade och lackerade stegen kan tillämpas på ett transparent skikt med halkmotstånd. Det är även att blanda in icke-glidmedlet i färg eller lack. (Foto Robert Walmann / ifi. nej)

ADVERT

Mest populära