All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Enkel förnyelse av golvet med färg

En ny färg på golvet omedelbart arbeta in stämningen i rummet - som kan vara allt från tuff och dramatisk för mjuk och fluffig. Experimentering med glansnivåer är också spännande, och hala golv speglar ljuset på ett effektivt sätt.

Användning golvfärg på golvet

Floor utsätts för en annan typ av slitage än väggar och tak, och man bör använda en färg som tål att trampas och spillas på utan skador. Golv Färger utvecklats för att klara just den här typen av slitage, och därför är det absolut bästa alternativet när golvet blir färgen.

Floor Paints har sin egen karta färg med många färgalternativ, och kan blandas i ytterligare färger om så önskas. Målningarna öppnas också för att välja graden av glans enligt önskemål. Ett alternativ till golvfärg är att använda interiör färg, men det bör övermålas med tre lager bra golv lack för att ge en god slitskikt.

Vilka golv kan målas?

De flesta golv kan målas under förutsättning att substratet är rent och torrt. Trägolv är bra med färg, och både parkett och plank kan målas om det är obehandlat, oljat eller målat förut. Betong- och linoleumgolv kan också målas.

Tidigare var det sagt att färg inte skulle fästa vid laminat men även dessa golv kan nu målas med några målningar. Det rekommenderas inte att måla på vinylgolv, eftersom mjukningsmedel i beläggningen kan påverka torkningen och härdningstiden, vilket kan leda till fula märken om golvet tas i bruk i förtid. Plattor kan även målas i torra områden, men man bör vara medveten om att det endast betraktas som en kortsiktig lösning, eftersom det ofta är svårt att få god vidhäftning.

ADVERT

Mest populära