All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Påskblommor

- Gult är solens färg och symboliserar ljus, värme och glädje. Med gula påskblommor, säg farväl till vintern och välkommen våren. Speciellt tulpaner och påskliljor är för många symbolen på påsken, säger Tonje Bergh, chef för Office for Flowers and Plants (OBP).

Många gula nyanser

Gul är solens färg, men vi associerar också den gula färgen med ägget och de gula, lösa påskhönorna, en symbol för det nya livet. Den gula färgen är också den dominerande blommans färg. Mer än 80% av alla blommor som säljs till påsk är gula. Gula blommor kan ha många nyanser, och du kan lägga flera växter ihop i fönsterbrädan utan att bli uttråkad. Norska trädgårdsmästare producerar ett stort och varierat urval av blommor i gult till påsk. Eldtoppar, krysantemum och påskliljor är blekgula, medan kala, hawaii och potteros kan gå mot varm rostig gul. Gerbera har ofta en mildare gul, men kan gå emot både orange och stark gul.

Kejsarfärg

I de flesta asiatiska kulturer är den gula kejsarfärgen med många kulturföreningar. Inom buddhismen används den gula färgen för att uttrycka mänsklig och boet kärlek. Andra färger kombinerat med påsken och som kännetecknar blommorna folk i första hand tänk på påsken, färgerna är vita, orange, limegrön och grön.

Läs också:

Täck nyttårsfesten

Täck nyårsfesten med glass och frost på säsongen som inspiration.

Påskdekoration med tulpaner, rosor och gerbera. Foto: Tonje Bergh

Påskens blomstertips

Begonia kommer att vara ljus, men inte i starkt solljus. Marken bör hållas jämnt fuktig men inte för mjuk för då kan de fina lilla rötterna ruttna.

Tulpaner Den genomsnittliga tulpan ska lämnas med plasten under de första timmarna i vatten. , företrädesvis under rinnande vatten. Ta bort plasten och lägg dem i kallt vatten. Låt blommorna svalna på natten då de håller längre.

Påskliljor - symbolen för påsken. Foto: Tonje Bergh

Läs också:

Trevligt för påsk - utan gult?

Även om gul är traditionellt påskens färg, får den dekorera med andra färger.

Påskliljor som genomsnittliga . Klipp stenglarna ett par tum och låt påskliljorna stå med plasten i en vas med kallt vatten och på en sval plats under de första timmarna. Ta av plasten och lägg dem i kallt vatten. Vattnet ska bytas varje dag när påskliljorna delar en saft som kan försegla porerna på blomstarmarna.

Ranunkler i kruka. I bostaden är ranunkel bäst om den placeras i ett coolt rum. Det är viktigt att vana växten ofta och se till att den hålls fuktig hela tiden, men man behöver inte befrukta. Efter blommande kan den planteras i trädgården, eftersom rump growers är en knopp tillväxt.

Gerbera i kruka kommer att ha jämnt vatten på vår och sommar.Växten ska placeras så ljus som möjligt. Känn dig fri att ge lite extra näring.

Potted Roses. Foto: Tonje Bergh

Potteroser placeras ljust och helst i direkt sol. Håll jorden fuktig och ge gödsel en gång i veckan. Om du knäcker på bleka blommor, kommer nya knoppar snabbt att se fram emot. Potteroser kan planteras på sommaren.

Läs också:

Roligt för barnrummet

Barnrummet är rummet i huset, där det verkligen är tillåtet att ta fram det lekfulla och spankiga interiören.

Påskliljor i kruka bör placeras lätta och kalla. Håll jorden jämnt fuktig. Påskliljorna bär sina egna "näringspaket" i slingorna. Du behöver inte befruktas. Kan planteras i trädgården när frosten har släppt taket.

Potkrusantemum trivs i gott ljus, men inte direkt solljus. Tåla torr luft luft ganska bra, men bör hållas jämnt fuktig. Klipp av bleka blommor successivt.

Brandtoppar> 999> bör vattnas måttligt och placeras lätt. Hawaiirosen

älskar sol och värme, men i gengäld kommer det att ha mycket vatten. När plantans löv signalerar att det vill ha vatten, borde det få en ordentlig dränering. Se bara till att växten inte står med rötterna i vatten. Kala pot

bör placeras ljust och glatt i direkt sol. Håll alltid fuktig och befruktad varannan vecka. Maskros blomma

placerad i halv skugga, aldrig full sol. Håll måttligt fuktig.

ADVERT

Mest populära