All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Lättare att rapportera någon förändring av

Samarbete

Slutligen. En form mindre att fylla i och en sak mindre att göra när man flyttar. Skatteverket och Posten har samordnat sina onlinetjänster, vilket gör det lättare att anmäla omlokalisering.

- Vi är mycket glada över att samarbetet har kommit i mål, säger skattedirektören Svein Kristensen, och jag tror att detta kommer att hjälpa ännu fler människor rapporterade att flytta på nätet.

Du kan välja om du vill rapportera omflyttning via skattekontoret eller Postens webbsidor, men du måste kontrollera dig själv för att dela informationen.

För att folkbokföringen ska bli underrättad om att du flyttar via webbsidorna måste du ha ett tydligt ID-nummer och en PIN-kod från din retur- eller skattekort.

Deadlines: Du bör rapportera någon förändring för att spela in minst fyra dagar innan du flyttar, tidsfristen för befolkningsregistret är senast åtta dagar efter flytten.

End för att flytta certifikat

Det kommer också att avsluta flytta intyga att befolkningsregistret när du flyttar till ett annat nordiskt land den 1 januari 2007. I stället för att behöva rapportera eventuella förändringar i både gamla och nya hemland, med ditt nya hem off att informera norska jämställdhetsmyndigheter om flyttning.

Moving från Norge en av de övriga nordiska länderna, rapporterade detta direkt till den nationella registreringsmyndigheten i invandringen landet.

Flytta till Norge från ett annat nordiskt land, skickar du ett meddelande till kontaktkontoret i din nya kommun. Du måste skicka in godkända legitimationsuppgifter som visar ditt medborgarskap. För att vara registrerad som bosatt i Norge måste du stanna här i minst 6 månader.

NB. Enligt skattemyndigheten borde du vara medveten om att landet du flyttar kan kräva att du anmäler utvandring så att du bör kontrollera ditt lokala befolkningsregister.

Användbar online: Skatteetaten och Posten.

ADVERT

Mest populära