All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tjänar 1 500 kr. varje dag

[Ugjyldig objekt (NAV)]

DinSide beräkning av vad husägare i de åtta största städerna i Norge har tjänat ekonomi < 999> per dag det senaste året, är sensationellt: Upp, upp och upp - preliminärt åtminstone. Se mer

För du bor i en 160 kvadratmeter hus i Tromsø, du har verkligen förtjänat alla 1 534 miljoner

per dag de senaste 12 månaderna. Således har du haft en "pappersinkomst" på $ 46 000 varje månad - väl att notera i online-kronor. Och om du säljer kommer denna bostadsförmån vara skattefri så länge du uppfyller kraven på boende och ägartid. Det överstiger vad de flesta betalar från sin arbetsgivare ... Det understryks emellertid att dessa beräkningar är genomsnittliga.

För husägare

I beräkningarna har vi baserats på prisstatistik norska Fastighetsmäklare och fann hur mycket kvadratpriserna meter har gått upp i de enskilda städerna från juni 2004 till juni i år. Dessutom antar vi att ett genomsnittligt värdshus är 160 kvadratmeter.

Se hur mycket hus i åtta största städerna har ökat i värde varje dag

Som tidigare nämnts: Det gångna året har varit särskilt lukrativ för villaägare i Tromsø. Men husägare i Oslo har också haft ett bra år: de har tjänat 1 359 kronor per dag under denna period.

FÖRETAGSMARKNADEN

Har du "tjänat" mycket pengar på bostadsmarknaden de senaste åren? (Slutfört)

Ja, hurra! (66%) 482

Nej, tyvärr! (34%) 249

Nedstigningen är inte kontrollerad och speglar endast läsarnas egna åsikter.

I de åtta städerna vi kollade kom Drammen ut med den lägsta tillväxten. Här har husägare

endast en daglig vinst på 438 kronor. Bor du i ett stadsblock?

Ägare av lägenheter har också tjänat några anständiga dagliga lön äga - utan vinster i monetära termer är naturligtvis mindre, eftersom kvadratmeter i lägenheter är vanligtvis lägre än i huset.

Se hur många lägenheter i de åtta största städerna har ökat i värde varje dag

Även i denna kategori är Tromsø som kommer ut med det högsta dagliga resultatet. Här kommer en ägare av en genomsnittlig 80 kvadratmeter lägenhet att ha tjänat 833 kronor om dagen. Lägsta är vinsten i Drammen med 110 kr per dag.

ADVERT

Mest populära