All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hållbar kvalitet golv

Det är inte särskilt roligt att repa trägolv. Men om du har valt ett mjukt golv är det nästan omöjligt att undvika. Av detta skäl väljer många laminat när hemmet ska renoveras.

- Laminat är ett hårt golv som tål hög belastning, säger Inge Hansen i Storeys.

Enorm nötningsbeständighet

Laminat har slitstyrka de flesta andra golv kan bara drömma om. Ett skyddande och hårdplast är mycket motståndskraftigt mot repor och nötning, vilket gör golven lämpliga för rum med hög belastning, till exempel hallar och kök. Här kan du dansa i stiletheels, leka med hunden eller renovera utan att oroa dig för golvet.

Vissa tillverkare levererar också golvet med långa garantier mot ytpenetration, så du kan vara säker på att golvet kommer att hålla på länge!

Inte bara träpinne ek

När vi talar om laminatgolv många tror genast varianten med träpinne ek finns i så många norska hem. Sanningen är att eukalyptuslaminat endast är en liten del av det övergripande urvalet. Och eftersom golvet bara ger en illusion av trä eller kakel, är alla golv lika hållbara, vare sig du väljer betong eller furulook.

135 Alternativ

Storeys lanserade i höst den stora laminattillverkaren Quick-Step som en del av sitt sortiment. Serien består av tio olika laminatsamlingar för den privata marknaden, som var och en har en mängd olika färgvarianter. Totalt resulterar det i 135 olika mönster! Här är de mest kända trädslag representerade, som ek, merbau, bok, lönn, björk, CHL, ask, tall, körsbär, teak och valnöt. Dessutom kan du ha laminat som ser ut som förvirring som betong och kakel.

- Det här är också ett komplett golv med formningar och övergångar i liknande färger, tillägger Hansen.

Lätt att lägga till, lätt att tvätta

Quick-Step är laminat av hög kvalitet som levereras med uniclick locking system. Detta garanterar en enkel layout, som de flesta kan hantera själva. Att brädorna är helt böjda hindrar också att smuts blir fast mellan brädorna, vilket gör golven väldigt hygieniska.

ADVERT

Mest populära