All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hållbara linoleum i varje rum - nästan ...

linoleum har en lång tradition i Norge, både privata och offentliga byggnader. Materialet är extremt slitstarkt och därför ett naturligt val för många. Linoleum har nyligen fått en riktig ökning här.

- Människor börjar se lite sofistikerade på parkett, laminat och andra woodimitations. Med dessa golv får du något helt annat, säger Gunni Marie Blunck, på Forbo Golv.

Och det är inte utan anledning att människor har blicken upp för linoleumgolv. Förutom att det är extremt slitstarkt, känns det varmt och bekvämt att bära och är gjorda av rena naturmaterial.

- All linoleum är faktiskt Svanen, och våra golv rekommenderas också av norska Astma- och Allergiförbundet, sade Blunck.

I nästan alla rum

kan Linoleum användas i de flesta rummen i huset, men undantaget är badrummet. Här borde du lägga till andra våningar som är bättre utrustade med vatten och fukt. Om bakluckan är särskilt utsatt för barnskor som är fulla av snö och lera eller annan vattenförorening, bör du också överväga en annan våning där. Men bortsett från detta finns det inget i sättet att ha linoleum i hela huset.

Gör det själv!

Tidigare hade yrkesverksamma arbetet med att lägga linoleum. Så är det inte längre! Nu finns det linoleum i form av kakel och plank för att limas eller klippas ihop, på samma sätt som keramiska plattor eller klicka på parkett. Linoleum som ska knäppas ihop är särskilt enkelt, och så länge som ytan är jämn, är det något som de flesta människor kan komma på.

De breda kursvärdena borde dock fortfarande vara till hjälp för att sätta, om det inte är svårt, mycket användbart.

Vad sägs om värmekabel?

Det finns inget i sättet att lägga värme på golvet under linoleum.

- Linoleum gör värmen mycket bra, så länge du relaterar till tillverkarens instruktioner när det gäller högsta temperatur på 27 grader, är det inga problem med värmen under linoleum, berättar Blunck.

Designa din egen golv

När linoleum som i form av plattor eller plankor kan variera så mycket som du vill med mönster och färger. Golven finns i ett antal trendiga färger, vilket kan kombineras med fördel. Så här låter bara fantasin släppas ut. Du behöver inte göra ett schackmönster!

På forbo. nej, det är också en golvplanerare, där du kan sitta bekvämt hemma och planera hur golvet ska se ut.

ADVERT

Mest populära