All egendom: trädgård, kök, inredning >> Kök

Hållbara kök för aktiv familj

- genom arkitektbyrån och kök konsult Inre tema, har familjen fått stor hjälp att ta fram smarta lösningar.

Induktionskokare, gasspis och avdragsugn från Gaggenau. Inredning från Bo-form. Lådans färg beställs speciellt av husägare, som inspirerade färgen på ett gott rött vin.

Den stora köksön i mitten används för matlagning, matbord och lekrum. Här slår gästerna ner eller hjälper till med matlagningen innan de sätter sig ner till bordet i matsalen som ligger i utbyggnaden av köket. På sommaren öppnas glasdörrarna med tillgång till en stor terrass. Väggen till närmaste granne är fönsterlös, medan väggen vetter mot trädgården och ingången har flera stora fönster för att avge ljus. Det gamla grova köket serverar idag ett grovt kök, med trappor ner till det stora vardagsrummet. Familjen valde också att använda ljusdesigner.

Läs också:

Denna duk är guld värd

med PVC tyget till tak kan ge uteplatsen helt nytt liv.

- Det är en av de fulaste sakerna vi har gjort eftersom vi inte hade kompetens inom detta område själva. Ljusdesign såg han möjlighet att dryga belysning i trappan ner till vardagsrummet, samt att hitta en balans med rätt antal ljuskällor för att ge rummet en blandning av såväl arbeisdslys och suggestiva kvällsbelysning.

->

- Vi är en familj som åtnjuter en hel del besök och som ville ha en ny kök som kan ta stryk, säger mor i huset. Gifte paret i slutet av 30-talet köpte egendomen från 1920-talet för fyra år sedan. De tog över ett hus i gott skick, men behövde renovering för att tillgodose familjens behov av ett lättare vardagsliv. Således bestämde de sig för att bygga på huset. Flera arkitekter kontaktades innan valet föll på arkitektfirma A38 vid Høvik, som utformade en förlängning i modern design. Köket ligger på en lägre nivå i terrängen än huvudhuset för att skilja den nya byggnaden från den befintliga bostaden för att skilja byggnaden från den befintliga bostaden. Köket är 45 kvadratmeter med takhöjd på 3, 8 meter.

- Målet var att skapa ett hus som fungerade för vardag och för fester.

Det grova köket är placerat ett steg upp från huvudköket. Kakelfärg används på kyldörren, som används som familjens lista över viktiga uppgifter.

Kjeftefri zon

- Jag skulle inte ha ett hem där du tillbringar tid att skrika på varandra på grund av röran, säger mamma till tre. Köket har nästan inga ornament. Här är grova ytor, ingen överkapacitet, endast lådor som är lätta att dra ut. Under köket finns en av två kylskåp, vilket gör det enkelt för barnen att hämta mat.

Koriander bordsskivor kan inte ses repor.Golvet är också glidfritt. Med plattor på väggen över köksbänkarna och kaminen är det lätt att torka av väggarna för mattor.

Läs också:

Dra nytta av utrymme med kreativa lösningar

Tänk kreativa lösningar, och du kan både dra nytta av utrymmet i ditt hem och hålla reda på saker.

- Vi är en aktiv familj som spenderar mycket tid på matlagning. Barnen deltar ofta i arbetet i köket och älskar att baka bollar, äppeltopp eller bruntare. Och alla gillar att göra färska smoothies.

Mannen i huset är jägare, och det händer att familjen har mer än 20 gäster vid bordet där den mogna fisken konsumeras. I trädgården har familjen flera typer av bär och frukt, vilket gör dem självförsörjande med hemlagad juice och sylt.

Barnen tar ofta hem vänner eftersom de tycker om sig så bra.

- Och här behöver vi inte vara rädda för att låta folk komma eftersom köket alltid ser snyggt ut på grund av sin smarta planlösning, säger den treårige moderen.

Se även:

Hur man väljer köksdekoration

Många saker är viktiga när man väljer kökets inredning. Här är de viktigaste.

Värt att veta om Corian:

35 år sedan Corian dök upp på marknaden, utvecklad av den amerikanska gruppen DuPont.

Corian är ett kompositmaterial som innehåller två tredjedelar av mineraler och en tredjedel av plast och färgämnen.

Corian säljs i Norge tillverkas på en fabrik i Buffalo, USA.

Konsumentinfo:
 • Corian:

  www. corinor. com

  www. corian. com

  www. himacs. com

 • Industrimarknader: www. boandren. nej
 • Kökinredning: www. levande arrangemang. dk / www. interiör tema. nej
 • Belysning: Belysningsdesigner Mie Hartmann Lørscher
 • Vitvaror, gasspis, spis och induktionskokare www. GAGGENAU. com

<< 999>

ADVERT

Mest populära