All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Hållbart och flexibelt linoleum

Golv av linoleum har långa traditioner i Norge, både för privata och offentliga byggnader. Materialet är extremt slitstarkt och därför ett naturligt val för många. Men traditionellt har linoleum varit lite besvärligt, och många har valt enklare produkter när renoveringen pågår. Men med klick-klinkle rum behöver du inte oroa dig för läggningen.

Enorm nötningsbeständighet

Linoleum har många goda egenskaper. Förutom att det är extremt slitstarkt, känns det varmt och bekvämt att bära och är gjorda av rena naturmaterial.

- All vår linoleum är faktiskt Svanenmärke ", säger Gunni Marie Blunck på Forbo.

Ej i högt slitage rum

Bortsett från badrummet, kan du lägga linoleum till vilket rum som helst. Linoleum är inte särskilt välutrustad för vatten och fukt, och därför undviker man att lägga golven i rum med mycket vatten. Har du barn som traska in med leriga skor eller stövlar fulla av snö, kan du välja bort linoleum även i de yttre korridorer. Men med undantag för dessa rum är linoleum mycket passande i alla rum.

Lägg till dig själv

Tidigare hade yrkesverksamma arbetet med att lägga linoleum. Så är det inte längre! Nu finns linoleum i form av plattor och plankor som ska limmas eller klickas ihop på samma sätt som keramiska plattor eller klicka på parkett. Linoleum som ska knäppas ihop är speciellt enkelt, och så länge som ytan är jämn är det något som de flesta människor kan komma på.

De breda kursvärdena borde dock fortfarande vara till hjälp, om inte en är mycket användbar.

Easy rengöring

Marmoleum kommer nu med en ny Topshieldfinish garanterar en enklare rengöring av golv, vilket garanterar lägre kostnader och en bättre utseende. Efter installationen behöver golvet endast byggstädning innan det är klart att användas. Toppskiktet skyddar mot smuts och friktionsmärken, och behåller golvet väl över tiden.

Inget problem med värmekabel

Det finns inget i sättet att lägga värme på golvet under linoleum.

- Linoleum gör värmen mycket bra, så länge du relaterar till tillverkarens instruktioner när det gäller högsta temperatur på 27 grader, är det inga problem med värmen under linoleum, berättar Blunck.

Bli din egen golv designer

När linoleum som i form av plattor eller plankor kan variera så mycket som du vill med mönster och färger. Golven finns i ett antal trendiga färger, vilket kan kombineras med fördel. Så här låter bara fantasin släppas ut. Du behöver inte göra ett schackmönster!

ADVERT

Mest populära