All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Torkfärg i kosten

Här verkar det som om det finns gammal färg i borsten som lossnar eller att borsten tidigare har använts för en annan typ av färg. Använd inte samma borste till det övre området som du använder för grundfräsning.

Innan du målar, har du alltid en ren borste.

En vanlig vattenhärdad akryl- eller latexfärg bör inte bilda korn som du beskriver om det inte har förorenats. Det kan vara om det finns rester från en primingfärg eller vitand i penseln. När dessa kommer i kontakt med den vattentunna akryl- eller latexfärgen får en reaktion färgen att växa.

Gör det till en regel att ha din egen borste för grunning. Olika typer av färg bör inte blandas.

Det är en bra idé att skölja bort båda borstarna och rulla en eller två gånger under en arbetsdag för att förhindra att gammal färg torkar ut.

Vattentäta färger torkar snabbt. När du inte använder borsten ska du hålla den fuktig: doppa färgfärgen, sätt den i fuktigt fyllmedel och lägg hela förpackningen i en plastpåse.

Arbeta alltid med ren kost. Gammal färg kommer också att kunna lösas i en gammal pensel. Det är mycket viktigt att alltid använda en ren borste och använd inte samma borste för fler färgtyper som primer och topplack.

Håll borsten ren hela tiden. Börja måla att torka i borsten, bara kasta den. Färger kan reagera kemiskt med varandra.

Ingen färg ska blandas med något annat än lådan. En tumregel är att använda en borste för varje typ av färg.

ADVERT

Mest populära