All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Kemtvätt bäst på parkett

Vakuum tvättning med mild tvål och vatten, är det nödvändigt att hålla parkett vid liv.

Vatten är fienden

Kom ihåg att ett målat golv inte är igensatt. Golvet ska aldrig läggas i blöt när du tvättar det - då urvattnas i sprickor och kan orsaka skador på trä och yta! Målad parkett tvättad med grön tvål kan utveckla blåsor. Träet kan också svälla på grund av överdriven vattenförbrukning. Använd några droppar Zalo i tvättvatten eller rengöringsmedel som rekommenderas av parketttillverkaren. Bostäder rekommenderas inte. Grönt tvål och salmi gummi ska inte användas. Parketttillverkarna samarbetar med leverantörer av rengöringsprodukter och kan rekommendera bra produkter baserat på den.

målat trä

Det är inte nödvändigt med nya lager måla på ny och farbrikklakkert parkett. Även om det var målade en ny parkettgolv, är det inte tätt i sömmarna, som kemtvätt är fortfarande den bästa. Litet vatten och ett neutralt syntetiskt rengöringsmedel används vid rengöring. Det finns rengöringsmedel som ger en lackerad parkett bättre glans. Hack- och intrycksmärken måste torkas av och ommålas.

oljad parkett

, den dagliga rengöringen är dammsugning, torrmoppning eller kemtvätt med mikrofiberduk. Olje reparationer bör läggas vid tvätt av golvet. Använd en väl sliten trasa eller mopp. Områden med hög trafik kräver underhåll och vissa områden kan också behöva en runda grova städare efter ett tag. Då måste golvet också oljas igen.

Ett oljat golv måste oljas efter några år. Frekvensen beror helt och hållet på hur mycket golvet används. Hack- och intrycksmärken kan i viss utsträckning avlägsnas genom att en fuktig trasa placeras över skadorna.

ADVERT

Mest populära