All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Torr och säker badrum med membran

- Membranet är badrummets huvudbädd, så här är det viktigt att välja produkter. Tänk inte att du kommer spara pengar, det kan snabbt bli dyrt om badrummet inte är tätt. Membranet är inte heller dyrt i förhållande till det totala priset på ett våtrum, säger Cato O. Karlsen, chef för Wetroom Chamber of Commerce.

Tre typer av membran

Det finns olika typer av membran:

beläggningsmembranet (även kallad vätskemembranet), arkmembran och färdiga ytor - såsom godkända beläggningar.

Vilken kategori du går för, är inte så viktigt - det är viktigt att membranet placeras på rätt sätt och att du kontrollerar att produkten har en tekniskt godkännande från SINTEF, eller motsvarande dokumentation.

- När saker går fel tar det lite tid innan du får läckage och det kostar mycket att reparera. Membranen är välkomna i hörn och övergångar, förklarar Cato O. Karlsen.

Läs också:

Bygg badrum - Slang i badrummet

När man bygger badrum finns det många saker att tänka på. Rörledningen är en av dem.

- Kan du lägga till det själv?

- Ja, det är rätt, men inte något vi rekommenderar.

Både väggen och golvet

Membranet placeras antingen under eller ovanför formen. Du måste se till att den ligger på golvet med turn-ups på väggen, så att membranet kommer 5 cm över färdigt golv - plus på väggen i duschutrymmet och bakom bassängen.

Karlsen anser att det viktigaste är att följa Våtromorms allmänna instruktioner.

- Se till att anställda arbetare också arbetar för Wet Norm, och inkludera det i kontraktet. Om du lägger membranet själv är det viktigt att du följer instruktionerna till punkten och pekar, "betonar Cato O. Karlsen.

Läs också:

För att ta bort dagg effektivt från Bilruter

Dagg på bilrutor kan variera från irriterande till livshotande. Lyckligtvis finns det ett knep som ger dig tråkiga fönster på några sekunder.

ADVERT

Mest populära