All egendom: trädgård, kök, inredning >> Anställa

Läkemedlet inte nödvändigtvis skäl för uppsägning

Text: Nina Granlund Sæther

- Alla behöver plats att leva. Betalar hyran och beter sig på rätt sätt, finns det ingen anledning till varför vi bör kastas ut, sade advokat i Huseiernes Landsforbund, Anders Leisner. Du kan inte berätta för någon, även om de misstänker att de är förbjudna från förbjudna ämnen.

Det finns inget förbud mot att vara full, inte ens synligt berusad, säger advokat Leisner. Alkoholmissbruk, bedrägeri eller drogmissbruk är i sig ingen anledning att säga upp ett leasingavtal.

- missbruk måste innebära en väsentlig överträdelse av hyresavtalet och / eller hyra lag för hyres bör avslutas, betonar han. Om missbruk orsakar buller på alla timmar, är brott mot husregler och tung trafik som blir en börda för livsmiljön Problemet annorlunda. Leisner betonar att drogmissbruk bör vara betydande olägenhet och brott mot lagar och förordningar måste ske flera gånger innan du går vidare till steget att säga upp avtalet.

Hyresgästen har en omfattande uppsägningsorder genom bostadslagen, och reglerna för uppsägning av uppsägningen är detaljerade. Om reglerna inte följs noggrant kan hyresgästen stanna i lägenheten.

Kontrollera referenser innan du hyr ut

Om du vill undvika problematiska hyresgäster, kolla referenser innan du hyr ut. Be om en eller två referenspersoner, helst tidigare hyresvärdar. Prata med arbetsgivaren om det behövs, advokaten i Huseiernes Landsforbund. Du kan inte göra anspråk på ett vandalintyg från en potentiell hyresgäst. Det kräver en licens eller ett särskilt tillstånd.

ADVERT

Mest populära