All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Släpp dig själv!

Här är några av de processer som visas vid behandling av trägolv. Ett vardagsrum och ett sovrum som har en målad bök park. Golven kommer att slipas - golvet kommer att oljas och golvet i sovrummet kommer att målas igen.

IBG (Industri- och Boliggulv A / S) levererar komplett utrustning för både slipning och oljebehandling för färg- och inredningsbutiker och byggnadsbyggnader, som i sin tur hyr ut till kunder. Konsumenterna kommer främst att hitta uthyrningsmöjligheter på en större plats, åtminstone till slipområdet. Oiling är lite nyare datum, men det kommer också att vara där.

-Alla hjälpmedel ingår i vårt paket i form av maskiner och instruktionsmaterial, vilket steg för steg visar hur man gör det här. Återförsäljarna kommer att förklara vad de behöver för uppgiften och i allmänhet hur det görs. Broschyrer och video kommer att precisera kunderna exakt hur de utvecklas, säger marknadschef Knut Engebretsen i IBG.

1. Golvet slipas med golvkvarn. Maskinen har dammutvinning som samlar upp det mesta av slipdammet.

2. Var det är svårare att komma till, använd en kantkvarn. En ännu mindre version är den triangulära kvarnen för hörn.

3. Utrustning för oljning av parketten: Färgrulle och förlängningsaxel, trälullar, röd och vit stoppningsmaskin, handkudde och bomullstyg.

4. När golvet har slipats och dammsugts, applicera olja med färgrulle till ett fält i taget.

5. Oljan bearbetas i träet med polermaskinen kopplad till en röd padda. Fält som inte kommer med maskinen använder en handkudde. Överdriven olja torkas sedan av med en bomullstyg som placeras under maskinens bana.

Det färdiga oljebolaget.

Vilken typ av färg? Scanox AS, en specialist i lacker, vidarebefordrade sina Wood Starters 2002, den oljebaserade klädfärgen. Dessutom marknadsför Scanox den vattenbaserade Formel V. Under det nya året kommer Scanox att lansera två nya vattenbaserade produkter - Tre-Star Wood Plate och Wood Starches Parkett.

Slitstyrkan hos oljebaserad och vattenbaserad lack är ungefär densamma, men om du vill göra jobbet är det lite snabbare, vattenbaserat att föredra. Oljebaserad kan ha andra fördelaktiga egenskaper, som vid användning på mörkare skogar, där den oljebaserade kommer att ge något mer ljud i trädet.

Olja eller lack? Vid en ny behandling med olja som visas på vänster sida av sidan kommer det tidigare målade golvet att slipas helt ner till träet. När du i sovrummet ville behandla bök parken genom att måla, må du inte gnugga färgen, men torka bara ytan. Använd samma roterande maskin för mattan som används för oljebehandling för polering; en slipring har ersatt banan.

Detta krävs vid måleri golvbeläggningen: Golvpaneler (Scanox), bomullstyg, lackrulle med jerk (Jordan) och lack (Woodstar oljebaserad klarlack från Scanox).Vi har också inkluderat en bred borste (Jordanien), alternativet till färgrullen.

Se Färgblad nr 5/03

ADVERT

Mest populära