All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Släpp scramble!

- Det finns flera skäl till varför vi rekommenderar folk att installera kranar med sparfunktion och regelbundna duschmunstycken i stället för vattensparande system, säger rörmokare Øystein Lange i E. Lange i Heat & Bad.

Från många lag har människor uppmanats att ersätta det traditionella duschhuvudet med extra dusch. Inte minst för att spara på varmt vatten och på elräkningen.

- Det finns naturligtvis varmt vatten för att spara på en sådan förändring, men många är missnöjda med reservboken. Det ger inte en bra duschupplevelse, och du måste spendera mer tid i duschen, säger rörmokaren i Warm & Bad.

Saving Crane Uppskattningar från leverantörer av HVAC-utrustning visar att det kan finnas mer vattenbesparing genom att ersätta fixtur för kranvatten, särskilt i badrummet.

- Spendera mycket glohettvatten, särskilt på badrum och toalett. Människor behöver vanligtvis inte ha vatten över 60 grader i kranen på badrummet, säger Bjorn Fredricson i Gustavsberg.

Gustavsberg är en leverantör av VVS-utrustning som har utvecklat kranar och mixerbatterier med inbyggd spararfunktion.

Den extra funktionen kan både sänka vattentemperaturen och minska trycket ur kranen.

- Detta kommer att ge särskilt stora besparingar i villa och hyresbostäder där varmvatten ingår i hyran och kanske bortkastade varmvatten, säger rörmokare Øystein Lange.

Sprayer Better Rörledningskedjan Heat & Bath upplever att människor i allmänhet är mindre oroade över engångsåtgärder och sparar på hett vatten.

- Vi tycker att det här är det bästa sättet att spara varmt vatten utan att äventyra din komfort. Det är en besparingsfunktion som folk nästan inte märker, säger Lange.

Besparingsdusch kan också leda till ökat vattentryck i slangen och att duschslangen kommer att röka, enligt rörmokaren.

- Det är bättre att sätta på en sprutpistol på själva armaturen än att byta duschhuvudet själv. Då får du högt tryck i slangen, säger Øystein Lange.

ADVERT

Mest populära