All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Kör ut glödlamporna och amaryllis till jul

Lökblommor till jul är en tradition i många hem. För vissa kommer det inte att vara jul innan lukten av dårar fyller huset. Andra föredrar höger Amaryllis, även känd som Knight Star, till jul.

Och om du kör löken själv blir det som en julkalender för både unga och gamla. Har du barn, låt dem ta del av erfarenheten och fortsätta traditionen.

Låt dem se hur lampan spirer och ser mer och mer ut före varje dag. Och ju större det blir desto närmare är vi till jul.

Se till att linsen du köper från Amaryllis och Swab är lashed innan du lägger dem i en kruk för att köra.

Vanlig för alla slingor du måste köra framåt, bra dränering. Välj en kruka med hål så att överskott av vatten löper ut. Lägg till ett lager lecocoa i botten av potten och fyll i med vanlig blomma jord, helst blandad med lite sand.

Läs också:

Den finaste advent krans lager du med blommor

Du kan enkelt göra din egen adventskrans med levande växter. Här får du inspiration.

Knight Star: Enkel och elegant juldekoration. Foto: OBP

Hur man kör Amaryllis

Blom- och växtinformationskontoret (OBP) rekommenderar att amaryllis placeras med 2/3 av marken ovanför marken. Potten ska vara några centimeter längre än löken. Därefter vattnar du väl med tempererat vatten och håller jorden jämnt fuktig.

Krukan ska placeras på ett svalt och mörkt ställe tills grodden börjar dyka upp. När spiret börjar dyka upp, kan du placera glödlampan på en ljusare och varmare plats. Temperaturen är viktig för utvecklingen av blomstarmarna, och en vanlig rumstemperatur på 20ºC är bra.

Innan knappen visas på toppen av glödlampan, var försiktig med att ge vatten. Gradvis öka vattnet som knoppar och löv blir synliga.

Blomman kommer nu att växa snabbt och när den slutar växa kommer blommorna att utvecklas. Vänd krukan regelbundet så att den inte växer snett.

Läs också:

Bad lukt - så att du undviker

Bad lukt i köket och badrummet är obekväm, men i de flesta fall den enskilde att ta itu med. Här är tips för att undvika det mest obehag ...

Hur man slår ut svibler

Placera glödlamporna så nära potten att de ligger nära varandra. Var försiktig med rötterna så att de inte skadas. Tryck lätt på jorden tills lampan och vattnet är väl. Marken måste hållas jämnt fuktig.

Kör från svibler till jul. Foto: iStockphoto

När spjutet börjar dyka upp, kan du göra glödlampan ljusare och varmare. Löken får inte torka ut under körning men inte övervinna. Om det blir för mycket vatten kommer bladen att växa för snabbt och på bekostnad av blommorna.

  • Vi vill dela med dig av fler bra tips med dig - anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

ADVERT

Mest populära