All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Klänning rum med textilier

Det är inte bara de fönster som behöver täckas, använder textilier som rumsavdelare eller använda gardiner så bra, gammaldags concierge.

- Var rå med tyget, säger Jannicke Sveen på Intag, hon har lång erfarenhet av textilier. Hon säger att den största dekorativa fliken är att använda för lite tyg så att gardinerna ser "snatched" ut. Är du generös med tyget faller de bra och ger ett elegant uttryck.

- Det betalar ofta att mata. Exklusiva tyger kan behöva skydd, men ännu dyrare tyger ser bättre ut med en foder och gardinerna blir tyngre.

- Kan du byta rum med gardiner?

- Absolut. Att lyfta gardinstangen till långt ovanför fönstret i ett rum med lågt tak ökar rummet så att det blir större. Om du har möjlighet att ha långa gardiner, är den snyggare än kort, dessutom ger den en bättre känsla av romantik.

DÄCK: Gardinerna täcker väggarna på båda sidor av fönstret. På så sätt kan du frestas att tro att fönstret faktiskt är större än det är. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

Du kan använda textilier som rumsdelare, klä väggarna och till och med taket. Men se till att tygerna är lämpliga för användning.

LINKEDDD VEGG: Lyftridån är lin, detsamma är väggen i det här sovrummet. Foto: Foto: Espen Grønli

- Det är bra att dra tyg på väggarna, men läkemedlet måste uthärda ljuset så att det inte bleknar. Du kan också dra tyget på skivor som är placerade på väggen så att den ser vadd på. Var vänlig använd konstläder för att göra det annorlunda. Flera leverantörer lägger papper på tyget så att du enkelt kan lägga den på väggen, säger Jannicke Sveen.

Ett annat sätt att klä rummet med textilier är att använda gardinerna på ett annat sätt i badrummet.

- Om till exempel dusch i badet, kan du använda ett duschdraperi i spetsen, och en vackrare bomull eller polyester ner utanför. Hur man lyfter hela badrummet.

Smart Curtain Tips

  • Använd bredden på tyget minst 1, 5 gånger bredden på fönstret, vilket ger ett generöst intryck. Annars ser det lätt ut. Ibland beror allt på tyget på tyget.
  • Ju mer tyg, desto bättre ljuddämpare och skugga för solljus.
  • Om du har mörkret i sovrummet, kan du mata ljusa tyg. Du får mer luft genom en gardin än en tät rullgardin.
  • Vill långa gardiner, men har elektrisk radiator under fönstret, kan du sätta på en skyddande stång som löper runt spisen så att gardinen inte hänger upp och utgöra en brandrisk.
  • Används du bräckliga tyger du vill, men utsätts för ljus om du kör dem. Häng dem inte i fönster med direkt solljus. Siden är bland ämnen som inte är särskilt ljusa.
  • Om du bor i staden kanske du vill ha en tunn gardin inuti den vanliga gardinen. Den övervakar för en dag, men ger fortfarande ljus.I trafikområden blir gardinerna lätt smutsiga när dammdammet kommer in. En tunn innergård är lätt att ta ner och tvätta i maskinen.

TILLBAKA I TID: Mönstrade textilier används i entrén i hallen som en bra gammaldags porter. Det stormiga tygets färg tar upp dämpad dörr och väggfärg. Materialet Morris & Co från Intag är en av vårens nyheter. Foto: PHOTO: Tillverkare

FLORLETTOMRÅDEN: Textilier är utmärkta som rumsdelar. Häng dem på skenor i taket så att de enkelt kan dras eller bäras. Tygnyheter från larsenfabrics. com Foto: PHOTO: Tillverkare

Läs också

MIDTSTILT: Om du har smala fönster utan utrymme på sidan, är lyftvarianten perfekt placerad i fönstret. Foto: FOTO: Margaret M. De Lange

Se köket före och efter

Mönstret skrivbordet alla gör

MATERIAL: Gardinerna behöver inte bara täcka fönstret. Om du låter gardinerna gå från vägg till vägg, från tak till golv, ger rummet en varm atmosfär. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

Den vanligaste köksredskapen

Få inspiration från våra inredningsbilder

ADVERT

Mest populära