All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Drömrum för Lesehester

Rummet hade panel tak målade ek paneler på väggarna och parkettgolv - en bra utgångspunkt för ett bibliotek. Trots att husägare inte hittade lugnet, fann de att det inspirerande läsrum de drömde om var lite borta.

Böcker skapar trevlig atmosfär, men här har det varit lite förvirrande, och att hyllorna var utspridda runt rummet inte bidrar mycket till att skapa rätt atmosfär. Dessutom var det lite överstyrt, med mer, mindre möbler och mycket dekoration, som tillsammans med böckerna gjorde ett rörigt intryck.

Elegant lösning

Väggarna är målade i en cool blå färg, som en delikat kontrast till alla solfärger, på möbler och textilier.

Stilen är klassisk och färgpaletten går in dueblått och bruna färger, som mullvad och karamell - en förfinad, lugn färgkombination, som bildar en trevlig inramning för långa timmar med näsan i en bok. Golvet är som tidigare, i en varm guldfärg. Taket är nu vitmålat och erbjuder nu mer utrymme känsla än tidigare, särskilt eftersom rummet har sluttande tak. Den fina väggfärgen kan se cool ut när den är ensam, men här är det en känslig och lugn kontrast till bra bruna toner.

Gamla hyllor blev nya, med profilerade formgjutningar och läckra brunfärg.

Playful färger tillsammans - isblå och karamellbrun. Soffan har en praktisk finish i trä.

Det största greppet, och vad som verkligen gör ont, är att alla bokhyllor nu samlas på ändväggen. Profilerade remsor av trä, grädde på moset en, inramning de nu brun målade hyllor och bidrar i hög grad till att skapa bokmøbelet som bokhyllor har blivit.

Familjen tyckte att möblerna var lite föråldrade och ville förnya sig. Som sagt, så gjort, och nu är en ny soffa på plats, detsamma är ett bord och en fåtölj. Allt som allt gott om platser i goda omgivningar - för små och stora läsande hästar!

Bokhyllorna samlas på väggen - den faktiska pricken över i-ett. En annan schackfunktion var att måla taket vitt. Möblerna gjorde mer utrymme i rummet.

ADVERT

Mest populära