All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Drömklänning för techno-relä?

För sanna gadgetfreaks är trådlösa enheter de närmaste de kommer till nirvana. Men tyvärr finns det ingen vanlig batteristandard på marknaden. I praktiken betyder det att du har olika batteriladdare för varje produkt.

Det betyder en laddare ...

  • ... din nya Panasonic kamera mobil ...
  • ... en annan till din nya Palm PDA ...
  • ... plus en för din nya digitalkamera ...
  • ... och en annan lägger till din MiniDisc-spelare.
Lyckligtvis är lösningen nära. Det brittiska företaget Splashpower arbetar nu med en riktig behandling av en batteriladdare - vilket innebär att du inte längre behöver de otaliga adaptrarna.

En matta lägger upp allt

Klicka på bilden för att se den stora versionen. Visa mer

De produkter du vill ladda upp måste vara utrustade med egen modul. När det är på plats, sätt bara in strömmen i laddningsfliken - för att ladda alla produkter du har lagt till i mappen.

Laddningsmappen utvecklar ett magnetiskt kraftfält som överförs till produkterna som finns i mappen via sin egen "splash" -modul. Det är den här modulen som säkerställer att den enskilda enheten för korrekt laddningsström.

SplashPower arbetar nu med att föra de stora elektroproducenterna till spelet och tycker att de har bra kort till hands. Det ska vara både enkelt och rimligt att utrusta elektronisk utrustning som mobiler och handdatorer med nödvändig modul.

Priset per modul beräknas vara cirka 25 cent, och modulen är dessutom mindre än en millimeter tjock.

Om allt går enligt plan hoppas Splashpower att frisättningsnatt kommer att släppas under 2003. Priset beräknas för närvarande vara mellan $ 25 och $ 30.

Källa: BBC News och SplashPower. com.

ADVERT

Mest populära