All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Drömhus på dröm tomt

Familjen hade bott 25 på Ekeberg och frodades i distriktet. När de fick köpa mark i området bestämde de sig för att bygga hus. Tomten är vacker och solig, med vacker utsikt över staden.

Ägarna visste i stor utsträckning vilken typ av hus de ville ha, men de hittade inte några färdiga hus som passade dem. Således utarbetade de sig och skickade den till en arkitekt för detaljer och formellt godkännande. Och i sommar kan familjen flytta in i sitt nya hem. Huset är ca 200 kvm, fördelat på en och en halv våning. På andra våningen finns junior sovrum, ett gästrum och ett badrum, resten av logi ligger på en nivå.

American Inspired

Inredningen är inspirerad av amerikansk stil och är både frodig och elegant. Inredningsdesigner Siv Munkeberg Brenne har hjälpt ägarna med val av tapeter, färger, möbler och textilier. Familjen gillar den klassiska stilen, helst med färgerna.

Det första som möter dig är en röd hall med schackmönster marmorgolv. Detta rum är hjärtat av huset, men passerar genom och trappor upp till andra våningen. Det var en röd soffa som var utgångspunkten för färgsättning i hallen, och båda dörrar, väggar och lister hålls i samma nyans av rött. Den röda färgen är stor och robust, och du känner dig omedelbart välkommen i detta interiör, som är både varmt och elegant. Från hallen ser vi in ​​i vardagsrummet genom glasdörrar, som har röda listor. Detta rum har ljusa väggar och rödfärgade möbler. Ett stort krökt fönster i ändväggen ger mycket ljus.

Matsalen har tapeten i samma design som hallen, men här är färgen på ljusa beigeyanser. Detta ger ett övergripande intryck, trots olika färger.

Köket är målat i kräm, med körsbärsträ golv och bänkskivor. Kakelarna över kaminen är vita och gröna och samma färger finns kvar i matsalen.

Båda badrummen hålls i vitt, med örngott, kaklade väggar och golv.

Totalt ger detta hem ett intryck av högkvalitativa och färdiga färgval. Färgerna varierar från rum till rum, men mönster på tapeter och textilier går igen. Detta skapar en bra balans mellan lugn och variation.

ADVERT

Mest populära