All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Drömhem eller reinspikka mardröm?

I Japan bor de trånga och när de bor i trånga utrymmen finns ett behov av att överväga alternativ om man vill skaffa sig förmåner som vanligtvis reserverad för dem med gott om utrymme. En sådan solstråle är solljus, vilket inte är så lätt att locka in i hemmet, eftersom husen runt tar bort den innan den når.

Mosaic House ligger i Meguro, Tokyo, och är både praktiskt och extremt sensationellt.

Glas

Taket omfattar endast glaset och Lutande designad av apor landsbygden Huset är byggt i. Som ett slags lutande tornet i Pisa sträcker sig till himlen, medan den inbjuder den oundvikliga frågan: Var i världen placerar du dina bokhyllor?

Glasstaket är givetvis inte slumpmässigt. Området växer, som det kallas, och därmed risken bokstavligen överhängande att nya, större byggnader kommer att döda den del av ljuskällorna som för närvarande veck runt huset. Å andra sidan, med glasstak, rekommenderas att solljuset försvinner.

Parkeringsplats

En annan anledning till huset som lutar till vänster är att det också ska finnas utrymme för bilparkering i närheten. Bilen ligger längst ner, medan andra och tredje våningen sträcker sig bortom parkeringsplatsen som ett halvfabrikattak.

Trots de utrymmesbegränsningar inte stålbyggnad särskilt trånga från insidan (golvytan är av 84, 5 kvadratmeter), med det möjliga undantaget av köket. Som du kan se från videon nedan, överbelasta inte dig själv tills du måste fråga andra att ta hand om middagen.

Källa: Freshhome

ADVERT

Mest populära