All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Drömhem 1-2-3

Hon och mannen mindes hemmet från år tillbaka när de kände någon som bodde där. Vid den tiden betraktades det som ett stort och modernt hus. Trevligt också. Men det var länge sedan. Nu hade en massa ungdomar hyrt det en stund och sätter sin omärkliga känsla på huset. Det är en liten opersonlig och guld tagg. Heminredning och inredning var definitivt inte deras starkaste sidor och ränta. "Kåken", en gång en trevlig familjebostad, såg ganska avslappnad och överraskad.

Men paret hade inte svårt att se att huset hade potential: "Vi visste att det kunde bli bra. Vi var tvungna att få ett större kök, mer ljus och befria oss från den stora eldstaden som gjorde möblerna så svåra, säger de.

Köket var den största utmaningen. För att göra det större, var du tvungen att bygga på huset och den här påverkade fasaden ... Inredningsarkitekt Wenche Aurland verkar som om det var lite skrämmande: - Var försiktig med att bygga ett hus. Arkitekten har haft en uppfattning om att dra det ursprungliga huset och byggstenar kan snabbt förstöra det övergripande intrycket. Det kommer att finnas många nya skurkar och krokar när man gör ett hus. Det är viktigt att tänka på det hela och se till att det finns ett fint flöde mellan rummen, säger hon. Aurland tycker att resultatet i det här fallet har blivit mycket bra: "Denna tillägg fungerar," säger hon. - Arkitekten har utformat en struktur som stämmer överens med de andra uttrycken i huset. Han har inte förstört originalet, så tyvärr ser du det ofta.

De nya invånarna hade mer än tre önskningar på listan att säga - de skulle också ha ljusa, ljusa färger och en enklare stil. Kort sagt, mer modern. Dessutom ville de ha mer ljus i köket samtidigt som de inte ville ha mer tillgång från gångvägen precis utanför. Ännu en att bryta, med andra ord!

Taket var panelerat och målat vitt. Om du vill gömma taket kan du lägga till nya träpaneler direkt på toppen och måla. Skulle du ha downlights i taket, är det bäst att ta bort takess plattor först. Tapetet slits ner. Ny gipsskiva sattes på och sedan ny tapeter. Man kan göra det lättare att glittra på den gamla tapeten och sedan lägga in nya, men här önskade ägarna mer isolering. Den gamla parketten ersattes av en ny ekpark. När man lägger en ny parkett måste man vanligtvis ta bort den gamla, eftersom det vanligtvis är snedställningar nedan. Gamla trägolv har vanligtvis några svaga fläckar och ny parkett på toppen av risken för sprickbildning.

Brick spis i det gamla huset blev stolt rubbed, men det gjorde inte mycket att använda. Det dominerade och blev en sak som måste beaktas hela tiden under möblerna. Gardiner framför de lilla fönstren gjorde att de inte släppte in så mycket ljus som de borde.Det övergripande intrycket av vardagsrummet var att det såg lite kallt och opersonligt ut, lite förvirrad av slumpmässiga föremål.

De nya ägarna får så mycket värme som möjligt från denna lilla, städa ugn med synlig flamma. Mysigt, det också! Lägg märke till den gröna mattan framför ugnen. Den har samma färg som köksplattorna. De lätta säten och litet bord är en mysig vrå för tête-à-tête och stolar kan lätt flyttas över till soffan avdelningen om du har många gäster. De små fönstren på väggen görs bäst utan gardiner.

Lätta möbler i soffan. Du kanske vill välja varaktiga, diskreta färger på de största möblerna, som soffan och stolarna är gråa. Så du kan också bli av med humör och motell på tillbehör som kuddar och ornament. Lyftgardiner i de stora fönstren säkerställer ett behagligt dagsljus. Mattan under soffan är i samma gröna färg som mattan framför ugnen och plattorna på köksdisken. Lägg märke till sofaputer. Den röda kudden tar upp draget på matsalarna, medan grön harmoniserar med mattan. Blommorna i de lilla fönstren väljs inte slumpmässigt - röda blommor tar upp färgen från matsalen och potten är gröna.

Köket var smalt och litet med en matplats för upp till tre personer. Det fanns också mycket utrymme i köket. Dessutom kunde alla som gick förbi gångvägsbanan se in. Ett mycket mer funktionellt kök med träkökskåp. Skåpen är tillverkade av ek, samma material som återkommer som trägolv i vardagsrummet och skåp i hallen. De skuggade kakel över bänkskivor är i en fräsch grön färg som gör att det ser bra ut på ett kök: Och potten concealer hållare i de små fönstren tar upp grön färg. Här har det slutförts till minsta detalj.

Den kvinnliga nya ägaren arbetar i golvföretaget Forbo Flooring och mer än vanligt bekymrad vilken typ av golv som vi trampa på. Hon bestämde sig snabbt på linoleum i köket och blev kär i detta i schackmönstret. - Linoleum är kraftigt underskattat. Vi brukar associera den med 70- och 80-talen, men det är faktiskt toppmodern. Och det förtjänar renässansen nu upplever:

Linoleum är ett naturmaterial, det är miljövänligt och det rekommenderas av den norska Astma och allergifborbund. Dessutom kan det tåla mycket och är lätt att underhålla, säger hon. Linoleum hon valde är indelad i kakel med klicksystem som gör det enkelt att lägga till. Vanligtvis måste man tillgripa hantverkare för att få det svetsade linoleumet, men den här typen kan alla lägga till sig själv. Här är valet av grå linoleum i schackmönster. Mönstret fortsätter något utanför arbetsplatsen i köket, men går inte under matsalen. Mönstret skulle inte bli sant, ändå.

Många lysrörslampor ger bra arbetsljus i köksområdet. På matsalen har du små fönster högt på väggen som ger fint ljus utan att ge tillgång till förbipasserande.

ADVERT

Mest populära