All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Drammensveien 134 - nytt liv i Skøyen

bly entreprenören Skanska har i detta projekt till stor del används all sin expertis för att skapa en effektiv och progressiv konstruktion. På våren kan det överföras till byggägaren, Norwegian Property (NPRO).

Byggnaden har namnet Monierbyggd efter den gamla fabriken "Oslo Monier- och Cementvarefabrik". Historien manifesterar sig inte bara i namnet utan också vid den omfattande användningen av tegelstenar.

Klev bygga massa tryggar viktiga sightlines - möter bygga myndigheterna vill - och ge god solen verkstadsbyggnader bevarande och de smala gatorna runt.

Vi talar om ett område som tidigare bestod av fyra byggnader, som nu har blivit en kontinuerlig byggnad och därmed har det blivit en effektivare byggnader, med högre yteffektivitet och fler jobb. Avlastning av byggmaterialet skyddar viktiga synfält - samtidigt som det ger bra solförhållanden till den prestigefyllda verkstadsbyggnaden och de smala gatorna runt. Affär och restauranger på gatunivå kommer att bidra till att återuppliva området i allmänhet.

Universell design är väl omhändertagen, särskilt när det gäller flygvägar. Här är både taktila lösningar, som kontrastfält.

Den första våningen i den nya byggnaden är avsedd för affärsverksamhet, medan de sex övre våningarna är utrustade med kontoraffärer. En viktig del av kontorsutrymmet är redan upptaget av National Pension Fund, som har 400 anställda på Skøyen i Oslo, mellan gamla Thune och järnvägen.

Skoyen är en av landets viktigaste knutpunkt för kollektivtrafiken, och har också en väl utvecklad cykel nätverk och omedelbar tillgång till alla tjänster.

Projektledare Peter Hesselroth från Skanska demonstrerar trappan som blir en hiss, för att rullstolsburna ska komma åt takterrassen.

Byggnaden har namnet Monierbyggd efter den gamla fabriken "Oslo Monier och Cementvarefabrik", som ligger i detta område tidigare; en fabrik som grundades av den franska trädgårdsmästaren Joseph Monier 1895.

Norwegian Property kan stolt visa upp sina nya lokaler på Drammensveien har en grön profil med BREEAM rating "Very Good", energiklass A - och passiv standard.

Under sommaren och hösten 2015 förväntar Norwegian Property att det mesta av kontorsutrymmet kommer att flyttas.

I förvaret finns också "Kitchen Garden" - en installation av vertikalt växande växter med ett inbyggt avans bevattningssystem.

I auditoriet är väggar och tak klädda med specialdesignad akustisk design.

Kantinen verkar vara den renaste restaurangen och har stora fönster på tre sidor för maximal tillgång till dagsljus.

Hyresgäster föredrar lite mer färg i lokalerna än de vita väggarna som byggnaden är byggd med. Här är en variant försökt, men självklart söker efter rätt nyans. Då är det viktigt att prova åtgärden

Cirka 250 arbetsplatser beräknas på varje våning, vilket innebär att det är ordnat för vissa kontorslandskap.

Kontorsplaneringen är utrustad med installationsgolv som ger stor flexibilitet för kabelsträckor - inte minst för datortillverkning.

Glaslyftar och den verkliga heyen klädd med rökt färgat glas är en imponerande syn.

Den inbyggda ingången har fått speciella brända tegelstenar.

Hyresgästen i denna källare har beställt så tuffa ytor som möjligt, och till och med täckt några av väggarna med betongkåpa för att verkligen betona råbetong.

ADVERT

Mest populära