All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Dränering: Hur man gör

1) De gamla och skadade plattorna avlägsnas. Ny dräneringskabel tillsätts med en droppe, företrädesvis 1 cm per. m. Kabeln ska ligga på en yta av 5 - 10 cm grus och den högsta punkten ska vara minst 20 cm under golvet inuti. Runt avloppsrörledningen är bra gjort med, till exempel. enkel eller lös Leca och filterduk som förhindrar intrång av böter.

2) En ny rygggips placeras på insidan av väggen. Den måste läggas korrekt så att det finns luft mellan väggen och plasten. Väggen blir andning och fukt sitter effektivt ner i avloppssystemet. Utanför läggs isoleringsplattor och fiberdukar. Sintef Byggforsk rekommenderar minst 10 cm isolering ute.

3) Det rekommenderas att fylla på med dräneringsmassor som inte är dumma. Detta måste ske noga så att väggarna och brädorna inte skadas. Om du använder non-woven material kan du också använda lokala massor. Stein Tyrdal står i fönstret och ser till att jobbet är gjort ordentligt.

4) För att undvika punktskador senare kan det vara en bra idé att komprimera massorna runt avloppsledningen med hjälp av en bygel (skivkompass). Om möjligt planeras terrängen med en lutning på minst 1: 50 från bottenväggen i alla riktningar. Vatten från takavloppet bör ledas bort.

ADVERT

Mest populära