All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Dubbelt så dyr från Bolignorge. nej

Konsumentombudsmannen har fått ett antal klagomål på Bolignorge-webbplatsen. nr. Nu har de frågat webbplatsen för dokumentation om rutinerna, rapporterar konsumentombudsmannen.

Housing Norge. Nej har en telekommunikationstjänst där du kan ringa ett 820 nummer för att få information om bostäder som ska hyras.

Läs också: Så dyrt är samtalet

Tärning dyra

Tjänsten kostar 25 kronor och 78 öre per minut från fast telefon. Om du ringer från en mobil, beror det på att det är dyrare beroende på din prenumeration. Housing Norge. Ingen informerar på sina webbplatser om att annonserna ska vara i ca 40 sekunder och att samtal inte behöver vara längre än en minut.

Detta har visat sig vara en sanning med modifieringar, vissa annonser tar upp dubbelt så lång tid - och blir så dubbelt så dyra. Konsumentombudsmannen drar slutsatsen att detta är vilseledande marknadsföring.

- När vi släppte prisinformationen gjordes detta baserat på en mätning av alla annonser som fanns i databasen. När vi gjorde mätningen var det inga annonser som varade längre än 40 sekunder, men det här numret kan givetvis variera, säger Bjørn Jarle Røberg-Larsen, VD för Bolignorge. Nej till DinSide.

- Vi har en kontinuerlig dialog med konsumentombudsmannen och har meddelat att vi kommer att granska databasen igen för att få en uppdaterad tid, säger Røberg-Larsen.

Han säger att de har ändrat informationen som läses, till exempel att telefonnumret nu läses två gånger.

Läs också: Lägga till en video av dig själv att hyra

Få husannonserna gratis

Det finns mellan fem och tio personer som använder Bolignorge varje dag. nos telefonannonser. Men du behöver inte betala för att läsa annonserna: Alla annonser är gratis online och på text-tv på NRK. Du betalar bara om du väljer att ringa.

Dålig uppdatering

Utöver det faktum att teleannonserna tar längre tid än tillkännagivna, har flera också klagat över att bostaden redan har hyrts. Droghandlaren har frågat Bolignorge. Inget behov av att ta hänsyn till borttagandet av annonser när hyrorna hyrs ut.

- Detta är tydligt på våra webbsidor, säger Røberg-Larsen. - Vi kontaktar hyresvärdarna var sjunde dag under hela annonseringsperioden. Då tar vi bort från TextTV, webbsidor - och tar bort mobilannonsen.

För att undvika vilseledande kunder föreslår konsumentombudsmannen att annonserna upphör att gälla efter en viss tid. Det blir mindre chans att folk kommer att ringa hem hyrda.

ADVERT

Mest populära