All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Hundkoja för klöver

Många behandlar sina hundar som om de var människa. Garderober med alternativ för outfits och skor, högklassiga väskor och lika många leksaker som alla småbarn, har dagens husdjur ingen lidande.

Då är det inte konstigt att någon tar steget ännu mer och ger sin bästa vän ett personligt hem. Men om du är fortfarande av den åsikten att hundkojan är en planka förblir spikade frö med firtomsspiker, ja när du bör enligt utforma hemsidan Coolist tänka om.

manorial hus för hund

I en artikel i New York Times säger nämligen att det går nu mer och mer prestige i att ge sina hundar påkostade och unika hem.

Enligt tidningen sparar hängivna hundägare inte några saker när det gäller att dekorera sina fyrbenta vänner. Matta golv, centralvärme, luftkonditionering, lampor både inifrån och ut och inbyggda musik system är bara några av de detaljer dessa lyckliga hundar kan njuta av i sitt nya hem.

UTAN STADEN: Här är hundhuset för förortshunden. Hundehaus Farm Dog House, kallat huset, sägs tillgodose hundar som bor på en gård eller drömmer om att göra det. Foto: PHOTO: Producent

LUXURY: Om din hund är av traditionell typ, kommer den troligen att trivas i det här huset. Foto: Foto: Tillverkaren

De flesta Garnera

Traditionellt var nog så för de flesta husdjur levde, och människor levde inom de fyra väggarna.

- Det här är inte längre, förklarar inredningsdesignern Michelle Pollak till New York Times.

- Både hundar och katter anses mycket mer vara en del av familjen, och de flesta har fler husdjur än de har utanför.

Pollak, som driver företaget La Petite Maison, där hon designar och skapar påkostade hundkoja att fler och fler kunder, förklarar att för de flesta människor som beställer sådana hus för sina hundar, avser det mer ha gjort en pyntehus trädgård , än det är faktiskt menat att vara hem för hundarna.

- Jag har kunder som kommer och ber om huset de verkligen drömde om sig själva men hade inte råd med - i hundstorlek, förklarar Pollak.

- Till exempel ett franskt slott för en fransk pojke.

Kopior kändisar

inuti och: Om du inte gillar idén att den dyrbara fyrbenta bästa vän kommer att sova ute i trädgården, kan du alltid få laget ett hus i huset. Foto: PHOTO: Producer

Enligt designern har bortskämda Hollywood-hundar mycket att säga för trenden sprids.

ANMÄRKNING VAR SPART PÅ: Detta hus tillhör hunden till supermodellen Rachel Hunter. Foto: PHOTO: Producent

- Jag tror att vanliga människor kan påverka mer än tidigare, förklarar designern.

- Med många saker som kändisar, som mycket lyxiga bilar och överdådiga hem, vet du att du aldrig kan kopiera det här.Men en lyxig och unik hund hus, även om det kostar lite jämfört med hund hus mest, kanske mer har råd att kopiera.

Pollak var bakom lyxhemmet för supermodellen Rachel Hunters Los Angeles hem.

- Det fanns inga detaljer eller utgifter sparade. Hunter beställde även ett handmålat porträtt av hunden som hängdes på väggen inuti hundhuset, förklarar designern.

Handmålade tapeter med mönster av hundben och tassar är en annan detalj som lyxhuset innehåller.

- Alla rum har inramade bilder av hundens vänner som hänger på väggarna.

Pollak affärspartner och bygga mästare, Alan Mowrer, installerad belysning i smides inne i prestigefyllda hund hus, liksom golvplattor i terrakotta.

- Dessutom måste Alan hantera alla Medelhavsflisarna som Hunter ville vara på taket av hundhuset.

KATALOGER: Det här huset är tillräckligt stort för att fler hundar bor här, förklarar tillverkaren. Foto: PHOTO: Producent

Pollak förklarar att det genomsnittliga hundhus hon säljer kostar över 35 000 kronor. I jämförelse kostar Jagters hundhus mer än 90 000 norska kronor.

Dessa hotell måste se innan du dör

Hus ut vistas inne i

Den mest ironiskt, tidningen Telegraph om fenomenet luksushundehus är att de allra flesta av dessa hundar sover aldrig i sin fullt utrustade och vackert inredda hus - de bor i soffan.

Men oroa dig inte; Det finns alternativ även för inomhushunden.

Företaget Formaitalia säljer hundburar och sängar i lackerad högglans till den moderna hunden. I Seattle tillverkar tillverkaren Denhaus hus som också har en funktion som möbler i huset, som soffbord som också döljer en hundbädd. Eller BowHaus-bordet, där du kan sätta drycken på toppen och lägga valpen för att sova inuti.

Eco hus hund

Även den amerikanska ekonomin helt enkelt inte har varit det bästa slaget under de senaste åren, rapporterar producenterna av luksushundehus denna verksamhet har varit "som vanligt".

Företaget The Little Cottage Company i Ohio gör det snyggaste romantiska hundhuset som kostar i regionen $ 30,000. Ägaren förklarar att han säljer i genomsnitt 12-15 hus per år, ett antal som har varit konsekvent de senaste åren.

FÖR RASTLESS HUND: Det här mini-huset, format som en kamouflage, kan röra sig som din hund ska känna det. Foto: Foto: Tillverkaren

Ett annat företag, Rockstar Puppy, som säljer exklusiva tillbehör för fyrbenta genom sin online-butik, kan också ge hundälskare handgjorda hundkoja för nätt summa av 150.000 kronor. Och uppåt.

HÄR HUGO: Eller; kan fotograferas. Hugo föredrar att bo inne, förklarar ägaren McFarland. Foto: Foto: Modern Cabana

- En del av dessa bostäder är utrustade med golvvärme och luftkonditionering som ägaren kan styra via iPad, förklarar Jessica Auria, damen bakom Rockstar valp och självutnämnd hund älskare till tidningen New York Times.

För Eric McFarland, som är den stolta ägaren till en unik eko-hus för bulldog Hugo slutade unika arkitektritade hund hus upp att vara dekoration i trädgården.

- Hugo föredrar att sova inuti, förklarar McFarland till tidningen.

- Men det spelar ingen roll, för jag tycker om hur huset går in i trädgården, även om hunden inte är särskilt upphetsad.

Inte riktigt samma standard norska voffser

- Även om vi har sett en hel del handväska hund trend här i Norge också under de senaste åren, så jag tror att även vi är inte riktigt i nivå med amerikanerna här, förklarar trenden forskaren och socialantropolog Gunn Helen öga i ögat; Titta på Bonytt. nr.

- Detta hund-att-vara djur på detta sätt, med hundhus lika utrustade som vanliga hus, är förmodligen ett annat amerikansk fenomen.

Trendforsker tror att i Norge skulle det troligen ha en liten harry faktor över honom att bygga ett lyxhus för hunden.

ÄR ENDAST GOD: Det här hundhuset är perfekt för din lilla prinsessa, förklarar tillverkaren bakom Hundehaus Fairytale Dog House. Detta slott är utrustat med både torn och kronprints, och även om din hund aldrig kommer att uppskatta sitt underbara hem, kommer åtminstone de som ser huset stannar och stirrar. Foto: Foto: Tillverkaren

- Oavsett hur mycket vi dalt och bortskämd hund med kläder, skor och designer handväskan för att sitta i, så jag tror att vi ännu inte helt på egen herrgård nivå.

Många hundexperter är kritiska av hundarna mer och mer behandlas som människor - något du har verkligen att säga om de amerikanska hundar med sina lyxiga hem.

Ursprung från varg

- Man får inte glömma, att oavsett hundras, oavsett om det är en irländsk varghund eller St Bernard hund eller en ciahuahua, eftersom de härrör från vargen tillsammans, sade ordföranden i den norska Kennel Club i Østfold, Freddy Christensen, nyligen till Nrk Østfold.

Christensen, som säkert också skulle vara skeptisk till att bygga sitt eget hus, säger:

- Hundarna blir alltför humaniserade. De behandlas som spädbarn och barn.

På köp och sälj webbplats Finn. Nej, det finns flera hundshus till salu, men om det är Hollywood-standard letar du efter din fyrbenta vän, ja då måste du leta någon annanstans.

Läs också:

Denna hund hus värderades till NOK 25 000

Här läcker inredning inspiration

Här är världens minsta hotell

Inbyggd designhotell i trädtopparna

Norsk LEVNADSVILLKOR: Det är inte under en stol är det inte så mycket lyx för norska bissevovver. Foto: PHOTO: Hitta. com

ADVERT

Mest populära