All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hund streck

om hunden skada golvet beror naturligtvis på sin disposition och storlek. En vild, åtta månad manlig hund på 30 kilo som springer runt, kommer troligen att göra mer skada än en rolig liten chihuahua. Men om vardagsrummet inte är av betong, borde du ändå vara beredd på repor.

Trägolv?

Trägolv och hundar är dåliga kombinationer. Trä är ett mjukt material och kommer snabbt att skada, oavsett trävalet. Om du fortfarande vill ha ett trägolv ska du välja det hårdaste träet du kan hitta. Till exempel, lövträ lönn eller aska vara bra alternativ, och kommer att ha en längre hållbarhet än mjukt trä som björk eller massiv furu.

Vinyl?

Ett vinylgolv är hackat bättre än trä, men det här kommer snabbt att skada vilda hundspottar. Huruvida det ändå att lägga plastgolv kan vara en idé att använda den typ som är avsedd för offentliga miljöer såsom butiker och skolor. Detta är mer hållbart än den typ som vanligtvis säljs till individer, och kommer därför att vara längre med hunden.

Linoleum?

Linoleum är i grunden ett slitstarkt material som ofta används för skolor. Slitstyrkan på ett linoleumgolv kommer att vara ungefär samma som den starkaste vinylen. Men om du väljer linoleum borde du inte välja en helt enfärgad en. Ju mer enhetlig, det är lättare att märka.

Tiles?

Kakel kan vara en bra lösning med hund i huset, men fråga butiken om slitstyrkan hos plattorna. Glaserade plattor finns i flera styrkor. Din hund kan ha lite problem att förstöra kakel med stark glasyr. Tegelstyrkan hos plattorna ges enligt PEI-standarden som sträcker sig från 1 till 5, varvid 5 är den starkaste. När du köper glaserade plattor, välj dem med högt PEI-värde om hunden ska springa på golvet.

Laminat?

Laminatgolv är förmodligen den bästa lösningen för dig som har en hund på grund av deras hållbara egenskaper. Denna typ av golv har både en mycket stark kärna och yta. Med denna typ av golv kommer din fyrbenta vän lite att oroa sig för att sätta stora spår.

ADVERT

Mest populära