All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

Hund sängar i klassen egna

Alla bilder: Pet Shop Girls

Viljan att betala för våra djur ökar år för år. Pet Shop Girls Store i Oslo specialiserar sig på djurmöbler och tillbehör lite vanligt och är nu i sitt fjortonde år av livet.

Ville ha något trevligt

- När jag fick min hund för många år sedan ville jag ha en hundbädd som jag inte behövde bli frestad att stå i vardagsrummet. Jag letade efter sängen på samma sätt som jag skulle leta efter en ny soffa eller fåtölj, baserat på kriterier som utseende och kvalitet. Det visade sig vara ett mycket ovanligt förhållningssätt till hundbäddar, säger Vigdis Johnsen, chef för Pet Shop Girls.

Hon hittade inte butiken hon letade efter var som helst. Djuraffärer, med sin lycksalig blandning av hund och katt sängar, burar, akvarier, foder, gerbiler, hamstring, hund väskor och grisöron betonade inte bara design. Inte heller har lavpriskjeden, som ibland kom över en säng, en matskål eller en filt, mycket att oroa sig för när det kom till stil.

- Skotskrutete - med ändar och nallebjörnar. Dålig kvalitet och syntetiska material. Det var för det mesta det jag hittade, säger Johnsen. Lösningen var att öppna en separat butik med de föremål hon hade letat efter. Idag tretton år senare går verksamheten så hård.

Kvalitet

I butiken finns allt från sötaste, mjukaste filtar till vackra matskålar, bäddsoffa länkar, väskor och tugga leksaker. Den vanliga termen är att den bara ser utsökt ut. Men det är inte bara det utseende som betyder något. Johnsen är också oroad över vad som är inne.

- Många djurmöbler är fyllda med polyester bomull. Min erfarenhet är att det återvunna polyesterwatten, som är den billiga versionen, inte bara snabbt blir platt och förlorar sin form, men också kan avge gaser som kan ge djuret lungskador. Därför frågar jag alltid om materialet i möblerna när jag köper, varifrån det kommer och vad det består av, säger Johnsen. Tillade att det är en självklarhet att dessa ämnen ut är hållbara möbeltyger, och att hon ger alltid hållbarhet genom Martin skala, vilket är vanligt förekommande mänskliga möbler.

Allergi-vänlig

Husstoftmideenergin har blivit vanligt förekommande hos hundar de senaste åren. Allergisk hudinflammation är tyvärr också känd som en fyrbenta gangster. Hundallergi är både besvärlig för djuret och dyrt för ägaren. Därför är det viktigt att spjälsängen inte utlöser eller bidrar till utvecklingen av dessa problem, påpekar Johnsen.

- Det har varit mycket materialanvändning de senaste åren. De flesta av djuret våra sängar är nu Ökotex 100 certifierade och har allergi filler som dammkvalster inte trivs i. Dessutom har de bästa sömnen komfort och den bästa designen på marknaden."Du kan säkert förstöra hunden med ett gott samvete," avslutar Johnsen.

ADVERT

Mest populära