All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Ser din källare ut så här?

För oss vanliga hushåll, är det lätt att få panik när du först börjar undra om du har fukt i källaren: Varför det luktar källare av kläder som har hängt på tork, och inte minst: Need Jag gör verkligen något om detta nu?

Tja: Om du har fukt i källaren, borde du veta att att skjuta upp problemet kan göra saken värre. Samtidigt behöver du inte gräva hela trädgården för att dränera. I stället för att välja en dyr och felaktig strategi, bör du välja rätt lösning från början.

Det betyder att du bör kontakta en expert som har erfarenhet nog att veta vad de talar om, och med sin långa erfarenhet är EPS fuktskydd den naturliga platsen att börja.

Steg ett: Ta reda på om du har ett fuktproblem

- Många individer är ofta osäkra på om de har ett problem, och då kan det vara okej att ta en titt på bildbasen säger Tor Heimdal från fukt Specialist AS - Företag som har utvecklat och installerat EPS-systemet i norska hem sedan 1982.

- bilder ger dig en god överblick över klassiska fuktproblem i norska källare, och det är därför ett problem EPS-systemet kan lösa.

Läs också:

Hur bli av med svampar och alger

Svamp och alger kan skada träet i ditt hem. Så här blir du av med problemet.

Har du färg som flingor, saltavfall, smutsgips eller bara en intens källare lukt? Då är det dags att kontakta experten.

Den enkla är ofta den bästa

När du har en fuktig källare är det lätt att tro att dränering är svaret på allt. Men det behöver inte vara.

- Enligt SINTEF Building Research är inte alltid det hjälper till att dränera, och då är det dumt att spendera massor av pengar för att gräva upp trädgården till ingen nytta. Vår lösning är istället att förhindra att vattnet blir fuktigt, och EPS-fuktskydd är därför i många fall den snabbaste och mest prisvärda lösningen för dig som kund, säger Heimdal.

- Det första påståendet från Byggforskningsrådet kom 1995 och bekräftades i en färsk rapport från 2011, i vilken de säger: "Det verkar bevisat att väl fungerande aktiva metoder elektroosmos kommer att kunna erbjuda en torkning av fuktiga konstruktioner från grunden, även om nya dränering kommer inte nödvändigtvis att fungera ".

- Pulserande elektroosmos fungerar så länge du gör det rätt, säger Heimdal. Det är bra att veta att vi har erfarenhet av att montera fungerande EPS system i norska hem sedan 1982, och vi vet hur man dimensionera och installera anläggningen så att det faktiskt löser problemet.

Läs också:

Lufta inte källaren i värmen

Många värmer ut i källaren och taket när värmen kommer. Loftet drar nytta av detta, men inte källaren.

- SINTEF Building Research är dock inte de enda sådana slutsatser, och det finns flera oberoende rapporter på vår hemsida, säger Heimdal.

Hur vi gör det: Säker, snabb och enkel

- Eftersom varje hus är annorlunda vi börjar alltid med en informell platsundersökning för dig som kund. Undersökningen avgör helt enkelt om vårt EPS-system kan hjälpa dig eller inte. Naturligtvis tar vi inte jobbet om vi inte kan erbjuda dig en bra lösning.

- Då får du ett skriftligt erbjudande med ett fast pris, en tydlig beskrivning av vad vi ska göra, för att inte tala om en lista över några andra förbättringar våra proffs rekommenderar. Med oss ​​på laget kommer du sålunda att släppa över överraskningar och oförutsedda utgifter ", säger Heimdal.

- Arbetet genomförs vid överenskommen tid av våra godkända partners och montörer över hela landet. Självklart ger vi en funktionell garanti för arbetet, och efter två veckor kan en fuktövervakning utföras.

- Anledningen till att vi har varit på i över 30 år är att vi har nöjda kunder och vi fortsätter med det. Om du har problem med din källare, kontakta oss bara och vårt team är redo att hjälpa dig, säger Heimdal.

Läs även:

Visar fuktmätaren detta nummer är det våta trädet.

Om du arbetar med trä utomhus, ska träet vara tillräckligt torrt. Du kan enkelt kontrollera detta med en fuktmätare.

Klicka här för att kontakta någon av våra godkända INSTALLATÖRER

Fakta:

  • EPS-systemet kräver endast mindre fysiska ingrepp i hemmet, och kan utföras året runt.

  • Den digitala EPS-servern är självreglerande och underhållsfri. Automatisk justering av utgångs producerar optimala pulser till behoven hos dina speciella grundmurar, och låg strömförbrukning är den pågående driftkostnader ungefär noll.

  • Eftersom resten av Europa inte använder källare för att sova och bor i samma utsträckning som norrmän bör du notera att EPS-systemet har utvecklats i Norge och därför anpassade norska arkitektur, norska klimat och norska markförhållanden.

  • Vi tillhandahåller funktionsgaranti när våra godkända partners / installatörer har slutfört installationen. kontrollmätningar utfördes 2-5 veckor efter installationen, och får inte nya mätningar som EPS-systemet fungerar som avsett, kan du häva köpet.

Klicka här för att se video om hur EPS-systemet fungerar i praktiken

ADVERT

Mest populära