All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Flödar vattnet bortom golvet?

Om du slarvar om att hålla badrummet ren - särskilt om du eller någon i ditt hushåll har långt hår - du förmodligen kommer säkert att hitta att vattnet så småningom kommer att börja använda mycket lång tid att försvinna ner i avloppet .

Eller värre, börjar sväva bortom golvet eftersom sömnen faktiskt har gått stram. Detta kan hända på både gamla och nya badrum.

Torka upp vattnet i bästa fall och städa bort innan något mer dramatiskt händer. I värsta fall kan du faktiskt riskera att få vattenskador på ditt hem som kan kosta dig mycket pengar.

Bäst att vara säker än ledsen

I likhet med de flesta andra saker, är det också bättre att vara säkra före det osäkra när det gäller avlopp.

- Om du inte är bra att rengöra avloppet i badrummet på en regelbunden basis, kommer det att gå nära, förklarar Are Skaar Nielsen norska VVS Association att spara Property.

- Det enklaste att göra är att rengöra varje 3-4 månader innan det blir ett problem.

GET TETT: Hår, balsam och tvål handlar om att stänga duschen på ditt badrum. FOTO: Trine Jensen

Skaar Nielsen förklarar att det kan vara lite äckligt, men inte komplicerat vidare att rengöra avloppet och därmed förhindra det från att bli igensatt.

- Brand fyller upp gradvis och i syfte att rengöra avloppet är att ta upp allt från hår, tvål avskum och rester efter både schampo och balsam, som alla är att täppa till avloppet.

Vatten Damage Office vid SINTEF förklarar att faktorer som hur många människor lever i hushållet och om någon eller flera har långt hår, kommer det också att bidra till att avgöra hur ofta du bör göra detta.

- Du bör också vara noga med att rengöra avloppet innan du ska vara borta, då perioder utan vattenförsörjning gör all smuts som har samlats ner i avloppet dina hårdnar, säger Lars-Erik Fiskum vid vattenskador Office vid SINTEF att klicka Home .

- Detta kan leda till att hela eller delar av avlopps täppa, vilket kan göra att du vill skaffa dig en ledsen överraskning när du slår på vattnet i duschen nästa gång.

För att rengöra avloppet

Skaar Nielsen förklarar att hur man ska gå för att rengöra avloppet kommer att som lockar du har i ditt badrum.

- Sätt på gummihandskarna och kom igång, förklarar rörmokaren.

- Gamla beten är lite mer komplicerat att rengöra, och av dessa var sifon är fast, måste du använda tålamod och gräva ut så mycket dynga som du kan.

Om du har en nyare avstängning är jobbet lite enklare, eftersom det finns en kopp handtag inne i strömbrytaren.

- Detta tar bara bort och rensar bort alla hår och fettrester som har ackumulerats där.

När avloppet är igensatt

Enligt den danska bostads plats Bolius är det viktigt att reagera snabbt om vattnet inte går ner i avloppet, utan flyter ut över golvet i ditt badrum.

- Häll kokande vatten i avloppet, förklarar webbplatsens expertteam.

- Detta kommer att berätta om det fortfarande finns en liten runda genom avloppet. Använd inte kaustisk soda eller andra avloppsvätskor, eftersom de är giftiga och i värsta fall kan etsna rören.

Om du stänger av helt, måste du antingen ringa en rörmokare eller lägga upp ärmarna och göra jobbet själv.

- Ta bort golvvärme och rengör av och vattenfälla. Om dräneringen efter städning fortfarande är stram, ring en rörmokare, skriv sajten.

STORA JOBB: Om du glömmer att städa och stänga av dig, har du ett jobbigt jobb framför dig för att öppna det igen. FOTO: Trine Jensen

Skaar Nielsen förklarar att det är viktigt att skilja om det bara släcks, eller om röret är för.

- Proceduren för att stänga av stänger är i stort sett densamma som vid användning vid rengöring. På nyare svallar är vattenfallen lös. Detta gör att du kan ta tag i en klyfta och lyfta hela vattenfallen ur avloppet. Tömt vatten och avlägsna allt lös hår, q-tips etc. före sköljning av vattenfallen. Använd en toalettborste för att rengöra kanterna och övergångarna i släckaren innan du sätter ner vattenfällan igen.

TIPS : Det är en bra idé att smörja tätningen på vattenfallen med till exempel bensin för enklare installation och demontering nästa gång.

Gör det om röret är för hårt.

Om det visar sig att inte bara avstängningen är stram, men också röret från avstängningen, måste andra lösningar användas.

- En enkel insats våren kan i många fall vara frälsning, förklarar Skaar Nielsen fortsätter:

- Modellerna där du har ett handtag på slutet som roteras är mest effektiva när de gör en smäll på våren när den trycks inåt. Dessa kan köpas från rörmokare. Det finns också flera användbara vätskeavloppsöppnare i handeln. Plumber återförsäljare de starkaste konservöppnare, medan det finns "trevligare" sorter i livsmedelsbutiker.

Experten varnar också mot starka medel för att öppna vraket.

- Använd inte pulverprodukter eftersom dessa kan komma in i röret och göra problemet ännu värre.

ADVERT

Mest populära