All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Flyger lånet dig?

för någon att driva en inteckning är absolut nödvändigt att de har möjlighet att betala den månatliga ränta och amorteringar (avbetalningar). Det sägs att avbetalningarna är rena besparingar eftersom du betalar dem till dig själv. Likaså måste de betalas.

Är du på tröskeln för att få upp miljoner skuld kan du vara lite osäker på hur mycket lånet kommer att förbrukas från din månadslön. Med några enkla tangenttryckningar får du den exakta mängden av termen med

DinSides Betalningsplanerare

.

Betalning Scheduler kräver bara att du vet hur mycket lån du tar, om det är seriell eller annuitetslån, är storleken på avgifterna och längden på återbetalningstiden.

Hur mycket kostar en miljon?

DinSide har använt betalningsplaneraren för att beräkna terminsbeloppen på tre olika storlekar av hypotekslån. Åtminstone det lån vi har tagit en nominell ränta på 8 procent, och de andra två har vi antagit 8, 5 procent i nominella räntor. Båda de två räntorna är realistiska på dagens lånemarknad.

Vi har valt livränta som betalas över 20 år, med 500 kronor i grundavgift och 35 kronor i månadsavgifter.

  • 600. 000 NOK: Om du får ett lån på 600 000 kronor kommer stängningsbeloppen att bli 5 050 kronor.

    Tror du att det var högt? Lita på dig själv med mindre skatt när du betalar räntor på skulden. Efter det att skatteförmånen har beaktats kommer terminsbeloppet att vara 3 900 kronor under det första året. Eftersom åren går, och du betalar mindre ränta och mer avdrag, blir skattefördelen mindre. Du får då mindre drag, och beloppet efter skatt ökar. År 20 kommer det slutliga beloppet efter skatt att vara cirka 5 000 kronor.

    Som regel kommer månadsuthyrning förutom ränta och avdrag, såvida du inte bor i en villa.

  • En miljon: Med ett miljonlån kommer de framtida beloppen att bli 8 718 kronor. Om du uppmärksammar skatteförmånen kan du dra av $ 2000 i de första åren.
  • En halv miljon Om du lånar och lånar en och en halv miljon kommer termen att uppgå till totalt 13,057 dollar. Du kan dra av $ 3000 som du kommer tillbaka i form av en lägre skattesats.

Dyrare i jappetida

Var lånet dyrare än du hade tänkt dig? Då kanske du vill trösta dig själv att de hade kramper i jappetida. År 1988 använde en enda husägare 60 procent av intäkterna för att täcka ränta på bostadslånet. Motsvarande siffra var 36 procent förra året.

Ett sätt att försöka minska dina månatliga utgifter är att driva intresse för din egen bank. Om din bank är obetydlig, försök hitta ett billigare lån med DinSide Mortgage Calculator. I många fall är det värt att betala en bank.

ADVERT

Mest populära