All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Betalar man att köpa bostäder för barnen?

Räntorna är på en rekordlåg nivå, och även huspriserna i genomsnitt är tillbaka på toppnivå från 2007, är det fortfarande möjligt att göra en bra affär. Om du har ett betydande eget kapital kan det vara en lönsam investering att köpa ett extra hem. Gynnsamma skatteregler tillåter dig att minska dina tillgångar med minst 70 procent, och du gör en investering som du också kan dra nytta av - i ett långsiktigt perspektiv.

Särskilt lockande kan vara för de som har barn och vill hjälpa dem med en stabil plats att bo i en studie- eller etableringsfas.

100. 000-kronans fråga är: Betalar det?

Vårt smarta hus för barnens kalkylator hjälper dig med lönsamhetsberäkningar. Det visar hur mycket kapital du ska behöva göra det lönsamt att köpa ett hem som barn så småningom kan leva i.

lönsamma besparingar

Vi antar att du har en betydande eget kapital, som du annars skulle placeras i en annan form av besparingar. Vilken typ av sparande som kommer att löna sig för det mesta är det svårt att förutsäga, men besparingar i bostäder är skattefördelar, eftersom det skattemässiga värdet är betydligt lägre än det verkliga värdet på hemmet.

Du kan också läsa mer om olika typer av besparingar i vår artikel där vi jämför besparingar i eget kapital och besparingar i bostäder. Observera att artikeln är från 2007 och att marknaden vid den tiden var annorlunda - men hur beräkningarna görs kan vara användbara lektioner.

Exempel: Små Treroms

Låt oss titta på ett tankeväckande exempel: Du hittar en lägenhet för 1, 6 miljoner kronor. Hemmet har två sovrum och hyras idag för 12 000 kronor i månaden. De gemensamma kostnaderna är $ 1 500, och din bank har gett dig ett fast ränta på 4 procent under de kommande tio åren.

Du är två år gammal och önskar att hemmet ska betalas helt ned på 16 år, så att han får möjlighet att flytta in. Återbetalning och diverse kostnader kommer initialt att finansieras med hyresintäkterna ensamma.

Enligt våra kalkylator beräkningar bostadslån återbetalas cirka 16 år om du spotta i 493. 645 miljoner i eget kapital och lån är på 1. 106. 355 miljoner.

Hur mycket är ditt hem värd? Ta reda på vår bostadskalkylberäkning

Hur man gör

För att hitta liknande beräkningar för huruvida det kommer att betala dig, kan du använda våra bostäder för barnens räknare. Här fyller du i följande:

  • Uppskattat försäljningspris
  • rekryteringar per månad
  • Property område
  • Hur många år du vill att fastigheten kommer att hyras ut före den lilla älskling kan flytta in
  • Beräknad låneränta under perioden
  • beräknade underhållskostnader
  • uppskattade kostnader
  • - Dessutom måste du bocka av om du måste betala förmögenhetsskatt eller inte

också läsa: nu bör du refinansiera

Foto: DinSide mer

Exempel två: Ettromsen

Om du inte har de högsta kraven är det faktiskt möjligt att få ett rum till cirka en miljon i de stora studiebyarna.

Skärmbilden till höger visar hur mycket du kan låna och vara skuldfri om tio år. Utan att spendera en enda öre på fastigheten längs vägen.

Inte bara för rikedomar

Det kan verka lite hård mot någon. Eget kapital på cirka 500. 000 kronor. Men det är lika med den fria tävlingen du kan ärva från, till exempel, två farföräldrar - eller föräldrar. Och arv är anledningen till att du har extra pengar att investera.

Kom ihåg att detta görs under förutsättning att hela fastigheten återbetalas inom en viss period. Ingen säger att du inte borde låta dina barn hjälpa till att betala av din inteckning - kanske sponsra dem lite genom att betala ner. När de flyttar hemifrån får du några extra dollar att spendera tid med varje månad.

(Delar av artikeln har tidigare publicerats på DinSide.)

ADVERT

Mest populära