All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Betalar man att köpa bostäder för barnen?

För dem med ett bra kapital har att investera i ett hem för barnen verkade den renaste kinder ägg. Du får krympta rikedom med minst 70 procent, du gör en investering du kommer sannolikt att kunna göra bra på, och du kan hjälpa dina barn med en plats att bo i en studie eller uppstartsfasen.

Vårt smarta hus för barnens kalkylator hjälper dig med lönsamhetsberäkningar. Det visar hur mycket kapital du ska behöva göra det lönsamt att köpa ett hem som barn så småningom kan leva i.

Detta görs med antagandet att du har en bra summa pengar, som du annars skulle placeras i en annan form av besparingar. Vilken typ av sparande som kommer att löna sig för det mesta är det svårt att förutsäga, men besparingar i bostäder är skattefördelar, eftersom det skattemässiga värdet är betydligt lägre än det verkliga värdet på hemmet. Dessutom har du givetvis den fördelen att du som föräldrar kan hjälpa barnen att bo i en kortare eller längre fas.

Läs mer om olika typer av besparingar: börserna. Observera att artikeln är från 2007 och att marknaden vid den tiden var annorlunda - men hur beräkningarna görs kan vara bra att ta hänsyn till.

Exempel ett: Små tre rum

Låt oss titta på ett hypotetiskt exempel: Du kan hitta en lägenhet för 1, 6 miljoner. Hemmet har två sovrum och hyras idag för 12 000 kronor i månaden. De gemensamma kostnaderna är $ 1 500, och din bank har gett dig ett fast ränta på 4 procent under de kommande tio åren.

Du är två år gammal och önskar att hemmet ska betalas helt ned på 16 år, så att han får möjlighet att flytta in. Återbetalning och diverse kostnader kommer initialt att finansieras med hyresintäkterna ensamma.

Enligt våra räknares beräkningar kommer bostadslånet att återbetalas om 16 år om du injicerar 493. 645 kronor i eget kapital och lånet är 1. 106. 355 kronor.

Hur mycket är ditt hem värd? Ta reda på vår bostadskalkylberäkning

Hur man gör

För att hitta liknande beräkningar för huruvida det kommer att betala dig, kan du använda våra bostäder för barnens räknare. Här fyller du i följande:

  • Uppskattat försäljningspris
  • rekryteringar per månad
  • Property område
  • Hur många år du vill att fastigheten kommer att hyras ut före den lilla älskling kan flytta in
  • Beräknad låneränta under perioden
  • beräknade underhållskostnader
  • uppskattade kostnader
  • - Dessutom måste du bocka av om du måste betala förmögenhetsskatt eller inte

Foto: DinSide mer

Exempel två: Ettromsen

priset på den lilla typiska studentleligheter i Storstäderna har fallit betydligt sedan toppen i fjol. Det är nu möjligt att få ett rum till cirka en miljon i de stora studiebyarna.

Skärmbilden till höger visar hur mycket du kan låna och vara skuldfri om tio år.Utan att spendera en enda öre på fastigheten längs vägen.

Inte bara för rikedomar

Det kan verka lite hård mot någon. Eget kapital på cirka 500. 000 kronor. Det motsvarar den fria rörligheten du kan ärva från, till exempel, två farföräldrar - eller föräldrar.

Kom ihåg att detta görs under förutsättning att hela fastigheten återbetalas inom en viss period. Ingen säger att du inte borde låta dina barn hjälpa till att betala av din inteckning - kanske sponsra dem lite genom att betala ner. När de flyttar hemifrån får du några extra dollar att spendera tid med varje månad.

Investera i bostäder för barnen: Tror du att det är en lösning som är skattekunnig för föräldrarna och ett bra stöd för barnen, eller hjälper det unga idag att bli ekonomiskt oberoende? Diskutera nedan.

ADVERT

Mest populära