All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Tvätter du dina händer efter att du rört det här?

Enligt förebyggningscentralen kan en genomsnittlig vuxen påverka så många som 30 objekt i en enda minut. Du kanske vet var de mest bakteriedödande ställen i ditt hus är, men vad händer när du lämnar dörren?

Infektionskliniken Torunn Nygård på Nordlands sjukhus förklarar till Klicka. För att minska risken för infektion med bakterier och virus, bör du undvika att röra ditt ansikte (ögon, näsa och mun) i en allmän och utländsk miljö.

- Täck sår, förutom när du ser till att du kan låta sårluften.

- Tvätta händerna efter toalettbesök innan du äter, och när du kommer in efter shopping, spårvagnar och liknande, är Nygård ansvarig.

Enligt Prevention, är detta den värsta bakteriefällor som kan uppstå i det offentliga rummet:

restaurangmenyer

Du har förmodligen aldrig sett en restaurangmeny tvättats. Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kan influensavirus överleva upp till åtta timmar på en hård yta.

Så om det också är en populär restaurang kan du riskera att många människor har tagit menyn och skickat sina bakterier till dig.

Låt aldrig menyn röra på din maträtt eller bestick och tvätta händerna när du har beställt.

citronskivor på kanten av glaset

I en studie från 2007, under ledning av professor Anne LaGrange Loving på Passaic County Community College, visade att nästan 70 procent av citronskivor som fästes på restaurang glasögon innehöll patogena bakterier.

Forskarna beställde mineralvatten på 21 olika restauranger. De hittade 25 olika mikroorganismer på 53 av de 76 citronskivorna de säkrade, inklusive E. coli och andra tarmbakterier.

- Skalet är förorenad med bakterier, och skivan sätts på glaset med händerna, Nygårds förklaring till varför dessa citronskivor är potentiella bärare. Om citronen tvättas och händerna före klippning kommer mängden bakterier att bli mindre, pekar Torunn Nygård ut.

SER Delikat ut, men ...: Skalet är förorenad med bakterier, och skivan sätts på glaset med händerna, vilket är varför dessa citronskivor potentiella smittbärare. Foto: ILLUSTRATION FOTO: Think Foto

Dörrhandtag på offentliga toaletter

Om du tvättar dina underkläder på 40 grader?

Du har tvättat dina händer och är redo att gå ut. Du tar tag i handtaget och gå ut ... bara synd din hand är nu full av andras bakterier

När du kanske vill använda pappershandduk för att öppna dörren för att undvika detta.

Sjuksköterskans sjuksköterska nämner att handtag påverkas av mycket många.

- Vi har naturliga bakterier på våra händer. Om slurverna med handhygien kommer de att få bakterier från toalettbesök och förkylningar på sina händer. Det finns många som inte tvätta händerna så ofta

Tvål Dispensers

En studie från 2011 visar att cirka 25 procent av tvålpump som i offentliga toaletter som innehåller avföringsbakterier.

"De flesta av dessa automater aldrig rengjorda, så bakterier växa med tvål tvåla in", säger professor i mikrobiologi, Charles Gerba, som lett studien.

-. Och längst ned i automaten tas av många smutsiga händer, och detta bidrar till att 'foder' bakterier "Var noga med att skrubba händerna noggrant med massor av varmt vatten i 15 till 20 sekunder-och du bör antibakteriella tillgängliga, använder det också, säger Gerba

handtag kundvagnar

samma studie visar som hanterar nästan två tredjedelar av kundvagnar hade avföring bakterier på dem

-.. kvalster lever av döda hudceller

faktum är att forskare . fler bakterier på vagnen än vad man finner på en genomsnittlig offentlig toalett

Torka av handtagen med en antibakteriell engångstrasa innan du initierar en åtgärd

-. Om den person som sprang runt med din varukorg innan du är sjuk och har bakterier / virus på dina händer och du kommer direkt efter och tar samma plats, kommer detta att överföras till dina händer och du kan återigen sätta upp "i nngangssteder" som näsa / mun / ögon alla öppna sår på händerna, förklarar Torni Myrbakk, Infektion Surgeon vid Universitetssjukhuset Nord Norge.

Tvätta händerna efter värd

Infektion Nygård påpekar att en annan sak att vara försiktig med är hosthygien.

- Många hosta i dina händer utan att tvätta händerna efteråt. De torkar sedan bort bakterier och virus där de tar sina händer.

Läs också:

Letar du efter nya inredningsförslag? Du hittar dem i Inspirationsguiden

Hur ofta tvättar du sängen?

Tvätta inte dina underkläder vid 40 grader?

För att förhindra att bakterier växer i tvätten

ADVERT

Mest populära