All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Vill du bygga en pool i trädgården?

Pool leverantörer på nätet:

Pool AS

Pool utrustning Pettersen / Pool utrustning. com

Pool Specialist

Partner Line AS

Pool Consultant

Pahlen

NVG Rör AS

Drömmer du om att bygga en pool i trädgården? Det får inte vara kvar med drömmen.

Building pool i trädgården

Det är viktigt att du börja planera i god tid om du vill bygga en swimmingpool. Som regel får du en bygglov för en applikation i ett steg, men du får sådana klagomål från grannarna, kan du behöva vänta flera månader att få ett svar.

Dina grannar kommer att ha två veckor på sig att eventuellt klagar byggplaner. Efter de två veckorna, lämna in en ansökan till kommunen, som då har tre veckor på sig att ge dig ett svar, om du söker en ansökan ett steg.

Efter fem veckor bör du därför vara redo att börja arbeta, som inte bör ta mer än ett par dagar att gräva, installation och anslutning.

Båda grannar och kommunen bör ha alla ritningar och dokumentation om vad du ska göra.

Läs också: Hur du bygga din egen badtunna

Pris för pool i trädgården

av de gemensamma pooler är två typer: thermo pool och glasfiber pool. De mest köpta storlekarna är 3, 5 gånger 7 och 4 gånger 8 meter, enligt leverantörens poolutrustning. nej och pool AS.

I denna guide börjar vi med dessa storlekar, med ett djup på ca 1, 5 meter.

En termopoolpool är lämplig för dem som tycker om att göra jobbet själva. Du får också vad du vill ha. Du kan få upp till $ 75 000, men du måste räkna med ytterligare sammanslagningskostnader.

Glasfiberpoolen är å andra sidan monterad. Här måste du betala mellan 125 000 och 170 000 kronor. Om du gillar en mindre pool kan du få en glasfiberpool under 100 000 dollar. Dessutom finns det kostnader för grävning och installation, och enligt David Pettersen vid poolutrustning. Nej, du kan förvänta sig att betala ca 10-20 000 kronor för detta.

Läs också: Dessa utemöbler tillverkade även

Rening av poolen

Med en vanlig pool-paketerade lösningen, du vanligtvis med ett reningsverk - vanligtvis ett sandfilter.

Förutom behovet av att räkna med pengar som spenderas på kemikalier, såsom klor, flokkingmiddel och medel för att neutralisera pH-värdet i vattnet. Ragnar Follesøy på Basseng AS uppskattar en förbrukning på mellan 2500 och 3000 kronor på detta under säsongen mellan fem och sex månader.

Uppvärmning av poolen

För att hålla vattnet varmt till låg kostnad, använd en värmepump på mellan 15 000 och 20 000 kronor. Uppvärmningen kostar dig mellan ungefär $ 500 per månad på sommaren, enligt leverantörerna, klicka på. nej har pratat med.

Om du placerar poolen någonstans med mycket solstrål kan du naturligtvis spara några pengar de mest soliga dagarna.

Läs också: Inspiration för dekoration på uteplatsen

lagstadgat skydd

Det är obligatoriskt med säkra pool som rymmer mer än 20 liter vatten. Detta är lagstadgat i 28-6 § plan- och bygglagen.

Säkring görs till exempel med ett staket, en säkerhetsduk eller ett tak. Häcken kan kosta var som helst från 10 000 kronor till 100 000 kronor.

Beräkningen av poolen i trädgården

Du har med andra ord en beräkning som kan se ut så här:

  • Pool w / vatten reningsverk 150 000
  • Schaktning, hook-up och installation 30 000 <999 > Värmepump 15 000
  • Sikringsduk 10 000 (priset beror helt på vilken typ av skydd du väljer)
  • Värme: 2500-3000000000
  • Rengöring: 2500-3000000000
  • = 211 000 NOK det första året.
  • Under de närmaste åren kan du förvänta dig cirka 6 000 kronor per säsong, eftersom säkrings- och behandlingsanläggningarna kommer att vara kvar. Dessa är ungefärliga siffror, och det finns också några paketlösningar där ute som kan vara värda att kolla in.

Ökar inte fastighetsvärdet

Poolen får inte kosta så mycket som förväntat, men det är en sak. Att köpa en simbassäng för att öka priset på fastigheten är inte nödvändigtvis en stor investering, enligt fastighetsmäklare Andreas Holck i Active Property.

- Det beror på fastigheten, men av erfarenhet skulle jag säga att det inte skulle innebära någon ytterligare budgivning krig för 90 procent av fallen, säger han.

Bor du däremot i en stor, sval villa, där det nästan förväntas att en swimmingpool tillhör, kan det vara den "lilla" extra du behöver för att få ett bra pris när du säljer igen.

- Du bor i ett hem där allt är stort, trevligt och bra, och det finns en pool som skiljer dig från grannen, det kan ha något att säga.

Läs också: Utomhusbelysning som passar din uteplats

Poolunderhåll

Att ha en pool kostar inte bara pengar utan också tid. Så länge du är ute regelbundet och ta hand om poolen behöver du inte spendera för många minuter. Follesøy tror att du ska räkna 15 minuter i veckan. Skipper tak är inte lösningen här - poolen behöver regelbunden uppmärksamhet.

Kom ihåg att du måste ha bygglov för att bygga en simbassäng.

MER ÄN ENDAST BADRUM: Att ha en pool kostar mer än bara poolen. Årliga utgifter som värme och städning måste övervägas. Foto: PHOTO: Getty Images.

ADVERT

Mest populära