All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Lita du på fastighetsmäklaren?

Fastighetsmäklare används av många tidningar som rena sanningsvittnen i fråga om prisutvecklingen på bostadsmarknaden. De pratar om efterfrågan och priserna i framtiden och är glada att berätta varför de ska köpa och varför sälja just nu. Men vad de inte berättar är det självintresse som ligger bakom dessa uttalanden.

mäklarens gyllene medelvägen

För att trycka husägare i fastighetsmarknaden och skrämsel husköpare att agera, kommer mäklaren förmedla följande meddelande:

"Du borde sälja nu, eftersom det finns många köpare på marknaden och vi ser en fin inflation. "

" du kommer att köpa nu eftersom priserna är på uppgång. det verkar inte att marknaden är mättad under en lång tid. därför kan du säkert köpa bostäder nu. "

mäklaren vet är två saker : För att säljaren ska vara nöjd måste priset inte öka för mycket under perioden efter försäljningen. Om säljaren förväntar sig att priserna ökar mycket, betalar det för honom eller henne att vänta på försäljningen. För att köparen ska vara nöjd måste priserna stiga efter att inköpet är klart. Köparens investering fungerar säkrare om värdet ökar efter att köpet har slutförts.

Mäklaren är beroende av att både köparen och säljaren tror att de är nöjda. Den ideala fastighetsmarknaden som ses av mäklaren är således en marknad med måttliga prisökningar för alltid.

I de goda dagarna

När priserna flyger i luften njuter hem säljare, men de är osäkra på om de ska sälja nu eller vänta försäljning till priserna har stigit ännu mer. Om du ska sälja en signal om att priserna fortsätter upp en väldigt brant kurva ser du fram emot att vänta lite mer innan du säljer. När många tror det, får fastighetsmäklare för få hem att sälja.

Mäklaren bor på kommissionen. Men hundratusentals extra dollar till hemförsäljaren ger inte mäklaren mer än ett par tusen dollar i lådan. Därför kommer mäklaren att sälja nu, snarare än vänta ett halvt år. Fastighetsmäklaren har därför inget intresse av att skrämma säljare att vänta med att säga att priserna fortsätter att öka kraftigt.

Ska du köpa när bostadspriserna stiger, du vill köpa så snart som möjligt, innan priserna har stigit ännu mer, och du vill att investeringar i bostäder kommer att vara lönsamt att värdet ökar efter att du har tagit över ägandet. Mäklaren känner det bra att många människor är på display. Detta ökar chanserna för flera bud, och därigenom chansen att säljaren kommer att vara nöjd. Därför vill mäklaren få köparna ur marknaden genom att skapa intrycket att hemköpet snabbt kommer att löna sig och gå ner i vikt.

Vändpunkten

När marknaden nu, har länge haft en stark ökning av priserna börjar vänta på en vändpunkt. Är en sådan situation som den vi har haft under de senaste månaderna, med tecken på överhettning av ekonomin och överhängande räntehöjningar, de flesta förväntar sig att prisutvecklingen på bostadsmarknaden kommer också att påverkas. Då kommer mäklaren att försöka spara stubbarna innan hösten kommer.

Du kan förvänta dig att han fortfarande vaknar uppåt - "inte lika hård som vi har haft hittills". Mäklaren hoppas i denna situation att bostadsmarknaden faktiskt går in i sitt drömscenario med stabila men något stigande priser. Genom att kommunicera förtroende hopp mäklare för att hålla humöret uppe hos köpare och säljare skrämma bort från marknaden genom att antyda att det finns något att vinna på att vänta.

I dåliga dagar

När priserna går ner eller är mycket låga säljs få personer. Om köparen har intrycket att priserna fortsätter att minska, finns det också få som kommer att köpa. Då tjänar mäklaren lite. För att avhjälpa detta kommer mäklaren att försöka skapa optimism bland köparna. Köparen anser att detta är botten och härifrån går det bara uppåt, det är en mycket lönsam handelstid. Om mäklaren lyckas få fler köpare på marknaden, kommer säljare att vara mer nöjda och desto mer kommer att vilja sälja igen. Snabbare försäljning och mer budgivning gör att säljare känner att mäklaren har gjort sitt yttersta för att få upp buden. Säljaren kommer att vara nöjd om han förstår att försäljningsbeloppet är högre än vad han kan förvänta sig.

När marknaden är i denna situation, agenter säga följande:

"Vi tror inte att priserna kommer att falla mycket mer nu har en god försäljningsobjekt vi kan få bra priser för det Det är bara oattraktiva bostäder som är svårt.. att sälja. "

Prisbedömningar

Som säljare bör du alltid vara kritisk till mäklareens prisbedömning. Att driva mäklaren med "försäljningsgarantier" kan vara säker på att priset du får på din egendom är inte för högt. Mäklaren kommer till varje pris att undvika att du hoppas att han är osäker på att träffas. Om du går till fler mäklare får du förmodligen prisuppskattningar som varierar med tiotusentals dollar. I Oslo har Aftenposten dragit exempel där prisbedömningar av samma bostad har varierat med flera hundra tusen kronor.

Som köpare kan du förvänta dig mäklare att berätta om fullständiga intryck och långa listor med intresserade köpare. Om det finns få på displayen kommer mäklaren att berätta att detta inte är normalt och att hemmet är faktiskt väldigt attraktivt. Meddelandet är att om du köper nu kan du göra ett mycket bra köp.

Mellan raderna

Eiendomsmelgerne sitter på unik kunskap om fastighetsmarknaden och hur den kommer att utvecklas. Men mäklaren representerar inte en neutral instans på marknaden. Därför våra råd att varken boligselger eller husägare måste förlita sig enbart på fastighets agenternas uttalanden om bostadspriserna i framtiden.Du bör lyssna på vad mäklaren säger och sedan läsa mellan linjerna för att förstå vad som faktiskt är läget. Reveal bakgrunden till mäklarens meddelande, då kan du faktiskt bli klokare!

Ledsen â? ?? Denna artikel är inte längre tillgänglig.

ADVERT

Mest populära