All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Sova du med det här?

Fett från kropp och hår under loppet av ett år penetrera pad och göra det till ett paradis för bakterier och allergifria kvalster Men om du använder en viss typ av rörelse kan livslängden fördubblas till två år, enligt Fpn. dk.

Middagen är bäst i fuktig luft. Duvets och madrasser är sålunda ett bra ställe att vara. Där bor de av att äta våra döda hudceller.

Läs också: Super vaccin allergi

Gör inte din säng

A kvalster inte lever längre än en månad, men i en perfekt miljö de lägger mellan 20 och 30 ägg åt gången. En fet och fuktig säng kan därför vara en bra avlplats för kvalster och en källa till rinnande ögon för allergiker. Endast två av fem familjer med små barn tvättar täcken och kuddarna var sjätte månad eller oftare.

- En bra botemedel mot husdammmider är en odefinierad säng. En uppbyggd säng håller på fukt och ger ett varmt och bekvämt hem. Midden dör lättare i en obäddad säng, säger rådgivare Helle Stordrange Grøttum norska Astma- och Allergiförbundet (NAAF) i ett pressmeddelande.

Husdammmider är bara 0, 2 millimeter stora och kan inte ses med blotta ögat. De är nära besläktade med spindlar och fästingar, och kallas ofta kackerlackens lilla bror.

12 sätt att förbättra inomhusluften

sändaren inte

Huset Dust Mite är inte farlig för människor, är det varken bett eller sprida smitta. Men avföring sprids i luften vi andas och kan utlösa allergier.

Allergi mot kvalster är överlägset en av de mest besvärliga allergierna utanför omröstningssäsongen, enligt Norges astma- och allergiforening.

Läs också: Nallebjörnar kan också bada

ADVERT

Mest populära