All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Badar du för att hitta?

Det finns inget bättre på en kall höstmorgon, än att börja dagen med en god, varm, lång dusch.

Men visste du att det kostar dig 1 459 dollar om året med nuvarande elpriser, att duscha ett block varje morgon? Detta enligt beräkningar gjorda med vår varmvattenräknare.

Om en familj på fyra duschar en fjärdedel vardera, varje dag i genomsnitt (familje tonåren, ganska mycket längre, motsvarande mindre föräldrar) kostar detta 5. 838 miljoner per år

genomsnittsfamiljen. Antag att alla tar ett bad, om en annan varje vecka, får familjens varma vattenkostnader (exklusive handtvätt och maträtt) på 6 123 kr per år.

Och då har vi funnit blygsamma temperaturer: Kroppshärdat duschvatten, 37 grader, och badvattnet har vi satt lite varmare: 38 grader.

Om alla duschar bara en minut kortare varje dag kan familjen spara 389 kronor. Om de sänker duschen i tio minuter i genomsnitt kan de spara $ 1,946.

Sparedusj

De största besparingarna de kan göra kräver en liten investering. Men när man installerar familjebesparingarna kan de halva utgifterna till 2 919 kronor per år. Reservbuskar finns i olika sorter och prisklasser. Det billigaste vi hittat kostar just nu 79 kronor på Clas Ohlson. Och det har en massagefunktion.

Hur mycket är din sömn?

Beräkna dig hur mycket pengar du duschar för varje år,

Beräkna dig själv: DinSide Hot Water Calculator

ADVERT

Mest populära