All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ser du vad detta är?

Hyr den gamla armaturen i badrummet? Förra månaden lanserade den brittiska tillverkaren Triflow denna futuristiska vattenkran. Kranen kommer i en variant för badrummet och en för köket.

Triflow är kanske mest känt för sitt vattenfiltreringssystem, vilket är särskilt viktigt i Storbritannien där vatten innehåller mycket kalk på flera ställen i landet, liksom kemikalier från rensning. Men det är inte bara i Storbritannien som du vill filtrera vattnet lite mer, och fler och fler människor får sina egna drickskranar i köket, för dricksvatten eller till matlagning.

Spara kraft med nya kranar

Vätskeform

Den designmedveten läsaren kan se att det är den iranska stjärnarkitekten Zaha Hadid bakom kranen. Formen bör inspireras av flytande vatten, men den som känner till Hadids byggnader och möbler kommer troligen att uppmärksamma uttrycket.

- Utgångspunkten var en serie studier av konceptuella versioner av flöde och sömlöshet, eftersom vi ville generera vätskegeometrin i vatten, "sa Hadid i ett pressmeddelande.

Priset? Precis som absurt som form och högtidligt som arkitekten. Drick 5.700 för den billigaste köksblandaren, 5.500 för badrumsversionen. Och då pratar vi om pund. Det kan låta styvt, men i jämförelse måste du betala minst två gånger för ett av tabellerna Hadid har utformat för den brittiska möbelproducenten Established & sons. 50 000 kan också känna sig som en droppe i havet om man vet att den begränsade upplagan av Aqua-bordet var ungefär 2 miljoner dollar på auktion för några år sedan, och hennes modeller och skisser auktioneras som konst för fem och sex siffror summor.

Men räntan är låg och du får en bra sats på pundet, så du borde vara på marknaden för en kran för 50.000, vi är glada att skicka dig Triflow till Norge. Triflows webbutik är ännu inte uppdaterad med de nya produkterna, men du kan ringa och beställa via telefon. Och kolla på kranarna på Triflows hemsida.

Badrumskranen - inte för dem som var rädda för Haisommer? Foto: Producent

Hadid for Triflow Kökskran Photo: Producer

Aquabord för brittiska etablerade & Sons - Här i en specialutgåva för Bonos Project Red. Foto: Producent

Nekton för etablerade & Sons avföring, som också kan monteras i en ottoman. Foto: Tillverkaren

Zaha Hadid är en originalarkitekt och står bakom denna skidlift i Innsbruck. Foto: Tirol Werbung / Stefan Dauth

Läs också: Skiheisenes ny modell

ADVERT

Mest populära