All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vet du verkligen hur smutsigt detta är?

Det borde vara en av de renaste ställen i ditt kök och få ganska långt före köen för städning. Ofta är dock köksdisken bortglömd när du rengör. Många tror kanske att vattnet är stadigt och ändå håller det rent, men det är inte så. Både cumber och utloppet i din handfat kan vara fulla av bakterier och smuts som är osynliga för blotta ögat, men ligger fortfarande på tuppet.

Enligt interiörterapi och lägenhetsterapi hjälper det inte att bara städa upp med vatten och tycker att jobbet är klart. Skulle det vara rent måste du kanske gå hårdare för arbete.

Det här är vad du behöver tvätta tvätten

Många städare, inklusive de som används i köket, är fulla av kemikalier, men enligt webbplatsen behöver du inte ladda miljön eller din plånbok något speciellt för att städa tvätten. Här är vad du behöver - enkelt och enkelt:

1. Vätskeformigt tvättmedel

2. Destillerad vit ättika

3. Bakpulver

4. Havssalt

5. Citronsyra

6. Isbitar

7. Kombinera Fille

8. Gamla tandborste

9. En mjuk svamp

INTE LOCK RIPER: Tyvärr är det lätt att göra repor av rostfritt stål. Hur man undviker det. Foto: PHOTO: Thinkstockphotos

Dagligt underhåll

Daglig rengöring av diskbänk rekommenderas för att använda en mild tvål - tvättmedel fungerar bra och en mjuk svamp eller trasa för att torka över. Undvik rengöringsmedel som innehåller ammoniak, blekmedel eller grovt rengöringsmedel, eftersom det kan skada rostfria diskbänkar.

- Ja, du bör vara försiktig med den typ av tvättmedel du använder i diskbänken, förklarar Siv Elisabeth Egger på Ikea.

- Be alltid om tvättråd där du köper tvätten och undvik eventuella tvättmedel som kan skada ytan av diskbänken. Detta gäller speciellt för avlopp i rostfritt stål, som kan få repor och mattor och mer granulär yta om du använder hårda och grova rengöringsmedel eller svampar.

Skölj med rent vatten och torka av med en mjuk trasa eller gammal kökshandduk.

Apartment Therapy rekommenderar dig att skölja tvätten varje dag efter varje gång den används - speciellt när det gäller att äta öl. Salt och syra i mat och dryck kan eventuellt skada ytan av ett rostfritt diskbänk om det ligger så det är viktigt att skölja bra.

Charlotte Sagvik på CityMaid, som erbjuder hemvård samt hemhjälp och personliga assistenter, håller med om:

- I allmänhet vill jag säga att bra hygien i köket är viktigt att vara försiktig med Ta bort och byt sura trasor och tvätta med en ren borste.Och när det gäller diskbänken är det lika viktigt med daglig städning, eftersom det finns ett skeppstakttag här och där.

Sagvik förklarar att många människor tömmer matrester när de skrapar av disken efter användning.

- Det här är viktigt att ta bort inte bara dagligen, men helst omedelbart så att rester inte ligger i sängen. Det tar inte lång tid innan bakterier börjar njuta av sig själva.

Hur man rengör

Naturligtvis bör du också arbeta mer noggrant vid rengöring. Här är stegen Apartment Therapy föreslår:

1. Helvetet hällde över hela ytan av diskbänken och tar också handfatet med det, det behöver rengöras och. Strö över bakpulver. Använd fingrarna och gnugga blandningen för att ge en tjock konsistens. Använd en gammal tandborste för att komma runt armaturen och ner till avloppet. Rengör sedan mycket rent vatten.

2. Det är bäst att använda på kranar och armatur är en mild tvållösning, tvättmedel fungerar bra. Kom ihåg hur många gånger under loppet av en dag att ta i kranarna med rena händer, så använd bra att att komma till alla vinklar och vrår. En trasa doppad i ättika är också smart att använda, eller en gammal tandborste.

Män som rätter skiljs oftare

3. När du väl har rengjort ordentligt, även i stygn och krokar runt armaturen och ner i avloppet, lägg ett lager pappershanddukar runt hela diskbänken och även på diskbänken. Därefter är du ganska i bladen på ättika för pappershanddukarna. Låt ligga i 20 minuter, ta sedan av och kasta alla pappershanddukar. Detta kommer att ta bort fläckar efter mat och även efter hårt vatten.

4. Tvätta sedan med en mjuk svamp eller trasa och rengör ljummet vatten.

5. Låt vattnet stå som ett mål och pressa två halv citroner över diskbänken. Låt juice och vatten dränera i avloppet. Detta kommer att lösa fett och smuts och gör att tvätten luktar bra.

Tvätta tvätten flera gånger i veckan

Enligt läsarens Digest-tidning är det värt att ha en tumregel att tvätten ska rengöras ordentligt var 30: e gången den används. Det vill säga för diskbänken, som används flera gånger om dagen, kommer det att vara ett par gånger i veckan - åtminstone.

EDDIK: Det här tricket ska användas för att rengöra ordentligt. Foto: Foto: producent / Dream Home Design

- Så viktigt är det att hålla diskbänken ren, förklarar hemsidan.

Tandborststicket sparar skarvarna

- För din egen hälsa, så att bakterier inte får växa i duschen utan också för diskbänken, vilket säkert kommer att bli långt längre med regelbunden rengöring och underhåll . Kom bara ihåg att använda tvättmedel som inte kliar ytan i diskbänken.

Sagvik varnar mot fläckar från frukt och förband.

- Om sura livsmedel får sitta tillräckligt länge kan det göra fläckar på ytan.

Det är värt att försöka på ättika med kalkfläckar som kommer från hårt vatten.

- Använd en pappershandduk doppad i ättika och gnugga fläcken tills den försvinner, förklarar platsen.

- Men kom ihåg; Försök inte detta om fixturen eller tvätten är av mässing, eftersom ättika kan missfärga detta material.

Sagvik också goda råd för att ta bort fläckar från hårt vatten på diskbänken:

- Hårt vatten eller vita vattenfläckar innehåller mycket salt, ringde och magnesium, förklarar rengöring expert.

- För att ta bort det måste man använda ett limmedel. Antingen köps eller kokas genom att blanda varmt vatten och ättika. Spraya på och låt det fungera, ta bort och skölja av.

Detta kan behöva upprepas på svårare platser.

Det här fixar smutsiga kök spisar

- Du kanske måste upprepa detta 2 eller 3 gånger tills det lossnar, förklarar Sagvik.

- Ofta hjälper bara lägga till mer tvättmedel, antingen med hjälp av en spray eller en vinäger blandning. Hur som helst, kom ihåg att skölja väl i rent vatten och torka efteråt.

Håll glans

Sagvik förklarar att det finns hjälp på ytan av diskbänken har varit mattare med tiden och användning.

- Pratar vi om ett handfat och diskställ i rostfritt stål, eftersom väldigt många har, och du vill att det ska lysa, använd en skurpulver och svamp.

Gör så här:

- Gnid lätt över och skölj väl, torka sedan av med en torr trasa eller papper, sedan diskhon blanka.

Fläckar på ytan kan också provas med citronsaft för att ta bort. Gnid försiktigt saften över ytan med en mjuk svamp och rengör väl med rent vatten.

Läs också:

Rengöring av avloppsröret i köket

Här läcker inredning inspiration i spader

Hur att tvätta handdukar

SCRUB, skrubba: Experterna säger att sjunka bör rengöras flera gånger vecka. Symar du Foto: Foto: producent / Dream Home Design

Hur att tvätta underkläder

Detta orsakar de rostfria kök ytor att lysa

ADVERT

Mest populära