All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Bor du tight? Då behöver du dessa möbler

För alla som är kompakta är det ofta en utmaning att rymma rummen och funktionerna du behöver på det utrymme du har tillgång till. Om du bor i staden blir kvadratmeterpriset högre och om du bor smalare krävs det att möbler och inredning fungerar optimalt och utrymmet utnyttjas till det maximala.

En lösning för att rymma vad du behöver när du bor små är att investera i möbler som har fler funktioner. Ett soffbord med dold förvaring under. En säng som också kan vara en soffa. Eller bokhyllor som kan ändras och omarbetas på begäran.

Fler rum med multifunktionella möbler

Få platser i världen lever människor tättare än Manhatten. På den här lilla ön, en av stadsdelarna i New York Metropol, bor miljontimmar tätt tillsammans, ofta i lägenheter som knappast är större än skoboxar.

Detta inspirerades när den italienska möbelproducenten Clei skulle montera sitt bidrag till utställningen Make Room: Nya modeller för bostäder New Yorkers vid New York Museum.

Tre gånger i taget: Med detta hem sparar du utrymme. Foto: FOTO: Tillverkaren

Inte bara en soffa: Det här kan vara en helt annan möbel med ett enkelt grepp. Foto: PHOTO: Tillverkaren

TRANSFORMATION: HÄR DET ÄR BADRUM FÖR EN KUNGSÄNG. Foto: PHOTO: Tillverkaren

På utställningen ligger Clei bakom en 30 kvadratmeter studio som är förpackad med unika multifunktionella möbellösningar.

- Integrerade møbelsystem ligger där vår kompetens ligger, förklarar arkitekt Pierluigi Colombo på museets hemsida om projektet.

- Och i detta showroom finns det gemensamma. Här har vi dekorerat i strikt europeisk stil med fokus på maximal användning av begränsat utrymme.

Multifunktionella funktioner

Italien är känt över hela världen för sin møbeldesign och kännetecknas ofta av en tight, urban och ultramodern stil.

Få ett bra rum på ett litet badrum

Möblerna och lösningarna från Clei är inget undantag.

- Att få ett möbel för att fylla fler funktioner sparar både utrymme och ekonomi, det är fokuserat på tillverkarens hemsida.

- När både soffan kan bli en säng kan ett skrivbord bli en säng och en bokhylla kan bli en säng, det begränsar inte möjligheterna som finns när det gäller sätt att passa in och möjligheter att skapa utrymme.

Kompakt biohus

Den italienska möbelproducenten har också nyligen gjort ett spännande samarbete med designern Massimiliano Mandarini. Här var målet att skapa kompakta och funktionella biohus.

Enligt design- och arkitekturområdet Trendir var projektet Green Kinder House ett försök att komma in i smarta, kompakta passiva hus där interiören och interiören ska anpassas till hemmet och rymden på bästa möjliga sätt.

I Smart mini hus är möbler och inredning införda för att maximera alla tillgängliga vinklar och vrår, och det finns ingen tvekan om att det är användningen av multifunktionella möbler som gör husen på många sätt verkar större och luftigare än vad de verkligen är.

COMPACT LIVIING: Denna term används ofta för små lägenheter i storstäder. Här är målet att skapa ett fullt hus öppet torg. Foto: PHOTO: Producent

BRETT OUT: När natten kommer, ta bara upp sängen. Foto: PHOTO: Tillverkaren

LEGGETID: I denna lilla studio är det bekvämt att kunna ta hem sängen under dagen. Foto: PHOTO: Producent

- Husets flexibla funktioner definieras av möblerna, förklarar designer Mandarini till webbplatsen.

10 Äkta Tips för mer utrymme

- I vardagsrummet är exempelvis inredningen av en soffa bruten och kan kombineras och kombineras på många olika sätt.

Soffan går och lägger sig när natten kommer och du kan lätt gå och sova på soffan för att sova i sängen.

Drömmen om många

Jaime Derringer, som är grundare av trend och design webbdesign mjölk, tror möbler som dessa från CLEI kan helt ändra det dagliga livet för människor som bor kompakt eller som behöver smartare lösningar hemma.

- Med denna möbler, vilket naturligtvis är så tidlös i sin design, kommer du att kunna göra en investering som varar länge och som på många sätt gör livet lättare och utrymmesproblem i hemmet, förklarar Derringer till Bonytt. nr.

TILL FÖR EN: Sova på dagtid, sängtid när natten kommer. Foto: PHOTO: Tillverkaren

- Att kunna dölja fler funktioner i möbler är en optimal lösning om du inte kan ta emot alla möbler och rum du vill ha i ditt hem.

Smarta lösningar för små rum

Möbler som har olika funktioner på dag och natt verkar vara en designexpert.

- Ja, tänk på alla som bor i studior eller studiolägenheter, de behöver inte sitta på sängen hela dagen om de har en möbel så här, förklarar Derringer.

- Under dagen kommer ytterligare golvutrymme, eller till och med ett matbord, att bli ett mycket bättre utnyttjande av rymden.

Norrmän söker även smarta lösningar hemma

Frode Skage Ullebust i Ikea Norge har tidigare sagt till Click. Nej, det är inte bara trånga New Yorkers som letar efter mer utrymme och smarta lösningar, men också många nordmän.

- Norrmän säger att de behöver bra lösningar som skapar mer utrymme, förklarar Skage Ullebust.

- Detta framgår av en rikstäckande undersökning, och är en gemensam nämnare över länder, kön och åldersgrupper.

WORDBOARD OCH BED: I ungdomsrummet kan det vara smart med möbler som kan ändra form. Foto: PHOTO: Producer

BREAK OUT: Om tonåren har flickvänner på boende, är det inte något problem att göra enkelsängen ombyggd till en våningssäng. Foto: PHOTO: Tillverkaren

Skage Ullebust förklarar att det är viktigt för oss att hålla saker på ett praktiskt och funktionellt sätt.

Ta kontroll över kaos

- De saker vi omger oss med speglar vilka vi är och hur vi lever tillsammans.

Läs också:

I detta lägenheter nicked en bara ut rum när du behöver dem

Detta hade du inte har tänkt att du kunde gömma sig i garderoben

Här hittar du massor av inredning inspiration för hemmet

Här är de coolaste bokhyllor på marknaden

Dölj Couch Bed and soffa, dessa är båda. Foto: Foto: producent / CLEI

ADVERT

Mest populära